Vals geld in Thailand in omloop

Vals geld in Thailand in omloopThailand wisselt niet vaak van bankbiljet, de biljetten met koning Bhumibol zijn al vele jaren in omloop. Nu is Thailands grootste bankbiljet in gevaar, het briefje van 1000 baht. Er wordt gewaarschuwd voor vals geld in Thailand.

Criminelen tonen weinig respect voor de beeltenis van de overleden koning Bhumibol en hebben het biljet van 1000 baht vervalst. Doordat de biljetten van de Thai niet in zijn geheel worden aangepast, is het een aantrekkelijk biljet om te gaan vervalsen.

In augustus 2015 werd het biljet van 1000 baht voor het laatst en deels aangepast en voorzien van nieuwe veiligheidskenmerken. Er moeten er zo’n 150 miljoen van in omloop komen.Vals geld in Thailand

Officieel zijn er zes verschillende biljetten in Thailand in omloop 10, 20, 50 100, 500 en 1000 baht. Het 10 baht biljet kom je bijna niet meer tegen en is vervangen door een munt van de gelijke waarde.

De overige biljetten hebben allemaal hetzelfde portret van de inmiddels overleden koning Bhumibol op de voorkant, maar allemaal wel een andere achterkant.

Het biljet van 1000 baht in Thailand is op het moment zo’n € 26,50 waard. Geen enorm bedrag, maar wel een van de meest gangbare biljetten samen met de 100 baht. De valsmunters vinden het toch de moeite om het biljet na te maken. Het belangrijkste kenmerk aan de valse biljetten is de nummering. Ze hebben allemaal hetzelfde nummer 5 J9952371. Op zich is dat een makkelijk te controleren eigenschap aan het biljet.

Toeristen let op

Wie het vals geld in Thailand in omloop breng,t is nog niet bekend. Als toerist zul je niet meteen aangezien worden voor een van de valsmunters, maar misschien ben je wel je geld kwijt.

Wanneer je dus geld uit een ATM machine haalt of bij een van de omwisselkantoortjes, controleer dan even of je biljetten hebt met hetzelfde nummer. Wanneer je duidelijk een verschil ziet in de nummering is er niets aan de hand en heb je hooguit een valse erbij zitten. Ook vervelend trouwens.

Wanneer je vals geld in handen krijgt is het het verstandigste om dit bij de politie te melden en even aan te geven waar je het geld vandaan hebt.

Waarschijnlijk ben je dan het biljet en dus je geld kwijt, maar het zal je wel de minste problemen op leveren.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.