fbpx
vakantieparadijs koh changEilanden Uitgelicht Video's 

Vakantieparadijs Koh Chang (video)

Vakantieparadijs Koh Chang (ook wel olifanteneiland genaamd) is een eiland, dat ligt in de Golf van Thailand. Het is een waar paradijs op aarde met witte stranden en een helderblauwe zee.

Het vakantieparadijs Koh Chang bestaat voor 75 procent uit regenwoud en ligt in de provincie Trat. Vanaf Bangkok is het ongeveer 300 kilometer rijden.

vakantieparadijs koh changOok ligt het niet ver van de Cambodjaanse grens. Het is dus eveneens een prima start om je reis vanuit Thailand naar Cambodja te vervolgen. Lekker een paar dagen ongedwongen aan het strand.

Vakantieparadijs Koh Chang: met de bus vanuit Bangkok

Vanuit Bangkok kun je ervoor kiezen om met de bus of de minivan te gaan. Ikzelf raad de bus aan. Dit is weliswaar wat trager, maar wel een stuk veiliger. De chauffeurs van minivans rijden vaak als kamikazegekken en er gebeuren regelmatig ongelukken met deze busjes.

Op het vakantieparadijs Koh Chang vind je steile heuvels, kliffen en watervallen, waaronder de Khlong Phlu, Khlong Nonsi en Khirphet. Het eiland is onderdeel van een nationaal park waartoe nog 46 andere eilanden behoren, zoals Koh Klum en Koh Rung.

Stranden

Het toerisme op Koh Chang concentreert zich aan de westkust. Een aantal bekende stranden zijn:

  • White Sand Beach (Had Sai Khao)
  • Klong Prao Beach (Khad Khlong Prao)
  • Kia Bae Beach (Had Kai Bae)
  • Lonely Beach (Had Tha Nam)
  • Bai Lan Bay (Ao Bai Lan)

Vooral White Sand Beach is enorm populair onder toeristen. Zoek je meer rust? Dan raad ik je aan voor een van de andere stranden te kiezen. Maar ondanks de toename van toeristen, is vakantieparadijs Koh Chang zoals eerder gezegd nog steeds een heerlijke bestemming met mooie, tropische stranden.

Ook vind je hier veel wilde dieren, waaronder inheemse vogels, slangen, herten en zelfs een paar olifanten. Waar heeft het eiland anders zijn naam aan te danken? Meer informatie over dit eiland vind je op onze speciale Koh Chang-pagina. Bekijk hieronder een video over Koh Chang in HD-kwaliteit:

 

Lees ook

%d bloggers liken dit: