fbpx
update na de bomaanslagen in thailandAchtergrond Nieuws Uitgelicht 

Update na de bomaanslagen in Thailand

Na de gebeurtenissen van de afgelopen dagen is het tijd voor een update na de bomaanslagen in Thailand. Hoe is bijvoorbeeld de situatie nu?

Explosies waarbij doden en gewonden te betreuren waren, hielden Thailand in haar greep. In 5 Thaise provincies gingen in totaal 11 bommen af. Vier mensen kwamen om het leven, 30 mensen raakten gewond – waaronder 4 Nederlanders in de badplaats Hua Hin.Karel Hartogh, de Nederlandse ambassadeur in Thailand, reisde gisteren meteen af vanuit Bangkok naar Hua Hin om daar de slachtoffers op te zoeken en te ondersteunen waar nodig.

In het NOS 8 uur Journaal van gisteravond was te zien hoe hij samen met de Thaise minister van Toerisme slachtoffers in het ziekenhuis bezocht. Je kunt het item hier bekijken door op deze link te klikken.

Veel toeristen hebben Hua Hin verlaten. De normaal zo drukke badplaats veranderde daarna in een spookstad.

Meteen na de aanslagen werden in alle Thaise provincies de veiligheidsmaatregelen aangescherpt. Op vliegvelden, bus- en treinstations en bij de boven- en ondergrondse metro in hoofdstad Bangkok.

De meest recente update na de bomaanslagen is dat er geen explosies meer hebben plaatsgevonden, maar dat iedereen in Thailand extra waakzaam dient te zijn. Op de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok vind je meer informatie over het aangepaste reisadvies.

Vooralsnog zijn er 2 verdachten aangehouden. De bomaanslagen in Thailand zijn nog niet opgeëist.Lees ook

%d bloggers liken dit: