Udon Thani, zoutwinning, handwerk en snacks

Udon Thani is een van de plaatsen die door toeristen alleen gebruikt wordt als rustplek op weg naar Laos. En dat is jammer.

De stad is opgericht door Komluang Prajak Silapakom in 1894. De provincie is het meest bekend vanwege de vele archeologische opgravingen die hier plaatsvonden. Udon Thani is gelegen op 560 km ten noordoosten van Bangkok.


Je kunt vanuit Bangkok de bus nemen of een snelle vlucht. De stad is enorm gegroeid tijdens de Vietnam Oorlog, toen in de omgeving van Udon Thani vele Amerikaanse soldaten werden gestationeerd. Nu herbergt de stad ruim 200-duizend inwoners.

De provincie grenst aan Nong Khai in het noorden, Khon Kaen in het zuiden, Sakon Nakhon in het oosten en Nong Bua Lam Phu in het westen. Het landschap is bosrijk en bergachtig.

Udon Sunshine Fragrant Orchid Farm.

Deze prachtige orchideeëntuin is gelegen op 2km afstand van de stad. U vindt hier een grote collectie aan prachtige, geurende orchideeën.

Udon Thani

Ban Na Kha

U vindt Ban Na Kha op ongeveer 16km langs de weg naar Nong Khai. Hier worden met de hand geweefde producten vervaardigd en verkocht.

Zoutboerderij

Op 70 kilometer van de stad ligt de Rock Salt Farm. Je kan zien hoe het zout geproduceerd wordt. Eén van de toepassingen van Rock Salt kan je daarna zelf ervaren bij Kunnapat Spa. Hier kan je ontspannen met Rock Salt en de bekende Kunnapat Rock Salt producten kopen.

Handwerk en snacks

Udon Thani heeft zijn eigen versie van handwerkproducten. Vooral bekend zijn het handgeweven zijde,  het diamant-vormig patroon in textiel, aardewerk en Vietnamese worst ‘naem neaug’. Je kunt ze beiden overal kopen.

Video Udon Thani

One Comment - Write a Comment

  1. Indien je de beschikking hebt over een huurauto of auto met chauffeur, dan is het alleen al leuk om gewoon een dagje rond te rijden buiten de stad langs kleine plattelandsplaatsjes als Nong Han of Ban Dung.
    In de omgeving van Ban Dung vind je Ban Kamchanod, een heilige plek voor de locals en, zoals men gelooft, bevindt zich hier de ingang naar de onderwaterwereld van de ‘naga’. Indien je in de buurt bent, is Ban Kamchanod best een stop waard.

    Als je eens een avondje wilt stappen in Udon, dan is Mr Tong’s Bar de moeite waard, of Tawandaeng waar het vol zit met locals, erg gezellig.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.