fbpx
Ubon RatchataniIsaan Ontdek Thailand 

Ontdek Ubon Ratchatani, parel van het platteland

Ubon Ratchatani mag dan niet de eerste plaatsnaam zijn die in je opkomt als je op vakantie naar Thailand gaat. Toch is het een leuke stad om te gaan ontdekken.

Ubon, zoals de stad in de volksmond wordt genoemd, is een stad in het noordoosten van Thailand, ook wel de Isaan genoemd. Het is de hoofdstad en het administratieve centrum van de gelijknamige provincie. De stad heeft ruim 100.000 inwoners. En ligt aan de noordkant van de Mun (Moon) rivier en is tegen het eind van de 18de eeuw gesticht door Lao-immigranten.

Het internationaal vliegveld van Ubon was tijdens de Vietnamoorlog een van de belangrijke Amerikaanse militaire bases in Thailand. Van waaruit bommenwerpers vertrokken voor missies boven Vietnam, Laos en Cambodja. Thans heeft de Koninklijke Thaise luchtmacht een basis nabij de stad waar F-5-gevechtsvliegtuigen gestationeerd zijn.

Ubon Ratchatani

Cultuur Ubon Ratchatani

De stad staat bekend om haar jaarlijks kaarsen-festival in juli, waarbij gigantische kaarsen in een optocht door de stad gereden worden. Verder bevinden zich een aantal bijzondere tempels in Ubon.

Daarnaast heeft Ubon twee boeddhistische tempels die zeker de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen: Wat Tung Sri Muang staat bekend om haar houten antieke bibliotheek in de traditionele Thaise stijl. In Wat Nong Bua heeft men een kopie van de chedi van Bodhgaya gebouwd. Een stijl die niet vaak in Thailand ziet.

Ubon RatchataniEten en drinken

Ubon kent steeds meer restaurants die sfeervol verlicht zijn en meer op de toerist gericht zijn. Desondanks zijn de prijzen laag en het eten is goed. Je kunt er ook voor kiezen om te eten bij een van de vele stalletjes of straatrestaurantjes. Je eet dan op plastic stoelen en tafels en het eten is eenvoudig maar lekker.

Hoewel Ubon geen uitgebreid nachtleven kent, zijn er wel diverse bars te vinden en ik heb zelfs een loungebar ontdekt. Poolbars zijn er ook, al laat het materiaal vaak te wensen over. Maar dat maakt een potje poolen weer avontuurlijk.  Hier en daar is ook een massagesalon te vinden, maar stukken minder dan in andere grote plaatsen.  Het is hoe dan ook geen plaats waar je tot in de late uurtjes op stap kunt gaan.

Hotels

Er zijn diverse hotels te vinden in Ubon, maar als ik er een mag aanraden dan is het Pen Ta Hug. Omdat het toeristische leven van Ubon Ratchatani iets meer vraagt dan in andere plaatsen, is dit een hotel een oase rust en moderne luxe. Je kunt je even helemaal terugtrekken, en binnen twee minuten lopen stort je jezelf weer in het bruisende leven van Ubon.

Hoe lang verblijf ik in Ubon?

Hoewel de plaats meer en meer toerisme kent, zou ik aanraden niet langer dan in een paar dagen in Ubon Ratchatani te blijven. Genoeg om alles wat de moeite waard is te zien, en om dat boek uit te lezen wat al zolang op de planning stond. Het voldoet ook prima als rustplaats voordat je weer in het drukke stadsleven van Bangkok stort.

Lees ook

%d bloggers liken dit: