Uber blijft Taxi Thaise gemoederen bezig houden

Op veel plaatsen is de ‘taxioorlog’van Uber met de autoriteiten al uitgevochten. Taxi Uber in Thailand blijft de gemoederen bezig houden.

De discussie’s tussen Uber en de Thaise autoriteiten over het legitiem zijn van de manier waarop Taxi Uber georganiseerd is, blijft maar doorgaan. Op 20 maart is de volgende ronde. De manier waarop de chauffeurs voor Uber rijden is volgens veel landen niet wettelijk toegestaan. Ook de Thaise wetten zijn er tegen en toch is er nog steeds geen harde uitspraak gedaan. Uber en zijn collega Grab Car putten daar hoop uit.Vermeend taxichauffeur voor Uber op de bon geslingerd

Wie is er niet al eens met een aardige man of vrouw een stukje meegereden in een auto op weg naar je bestemming. Het kan een bekende zijn die je weg brengt, het kan een vreemde zijn die je naar de juiste afslag brengt. In Thailand loop je nu als chauffeur het risico dat wanneer je iemand in je auto hebt als passagier, dat je wordt aangezien als chauffeur van een illegale taxi.

Het overkwam een Thai uit Chiang Mai die met twee buitenlandse vrienden op weg was. Een ritje naar het busstation leverde een bekeuring op. Het bewijs was een foto van twee mensen die koffers uit de auto aan het halen waren.

Legaliteit van Uber

Het probleem in veel landen dat je voor het hebben van een taxi allerlei vergunningen en verzekeringen moet hebben. Uber gaat er vanuit dat particulieren in hun eigen auto met hun eigen verzekering mens vervoerd. Behalve een nijd van de erkende taxichauffeurs kun je ook op problemen rekenen wanneer er een ongeval plaatsvindt.

Op 20 maart vindt er een vergadering plaats tussen de Thaise autoriteiten en onder andere vertegenwoordigers van diverse taxiorganisaties of er nieuwe regels moeten komen voor het taxivervoer. Of het mogelijk moet worden om met een particuliere auto mensen, ‘bekenden’ of niet te gaan vervoeren.

Toeristen opgepast

Om als toerist niet klem te komen zitten tussen de  taxiondernemers is het verstandig altijd een officiële taxi te nemen en altijd de taximeter aan te laten zetten. Dan weet je zeker dat je een goede prijs betaald en een eerlijke ritje hebt gemaakt.

Share This Post

Post Comment