fbpx
Twaalf verborgen Thaise pareltjesOntdek Thailand Rest van Thailand 

Twaalf verborgen Thaise pareltjes

De Tourism Authority of Thailand (TAT) stelde een lijst samen met twaalf verborgen Thaise pareltjes die toeristen niet mogen missen.

De tien grootste toeristentrekkers kent bijna iedereen die Thailand bezocht heeft wel: Bangkok, Ayutthaya, Chiang Mai, Phuket, Krabi, Hua Hin, Pattaya, Samui, Hat Yai, and Phang-nga. Dat zijn de bekende culturele en toeristische trekpleisters.

Maar stel dat je buiten gebaande paden wilt gaan. Of dat je Thailand voor de tweede of derde keer bezoekt. Waar ga je dan heen? Laten we je helpen met deze lijst van twaalf verborgen Thaise pareltjes.

De verborgen Thaise pareltjes

In het noorden heb je de provincie Lampang, waar de tijd letterlijk heeft stil gestaan. De stad Phetchabun met haar mistige bergen en fleurige bloemen. De meest romantische provincie is Nan.

Twaalf verborgen Thaise pareltjes
Phetchabun met haar mistige bergen

In het noordoosten (Isaan) mag je de prachtige provincies Buriram en Loei niet missen. In Buriram komen de oude Khmer en de moderne Thaise cultuur prachtig samen. Loei kent het misschien wel het fijnste klimaat van het hele land

In centraal-Thailand heb je dan nog twee fascinerende provincies: Samut Songkhram met haar unieke levenstijl van het leven bij de rivier. En Ratchaburi dat bekend stat om haar unieke kunst en ambachten.

In het oosten van Thailand vind je Trat waar je nog ongerepte eilanden en stranden vindt. En Chanthaburi, waar van alle soorten fruit van Thailand vandaan komt.

Tenslotte heb je in het zuiden Trang, de plek voor natuurliefhebbers en smulpapen die houden van heerlijk Thais eten. In Chumpong heb je prachtige stranden en een kristalheldere zee.

Twaalf verborgen Thaise pareltjes
Nakhon Si Thammarat

En naar Nakhon Si Thammarat ga je voor de grote verscheidenheid aan speciale religieuze en natuurlijke bezienswaardigheden.

Alles wat Thailand te bieden heeft.

Volgens TAT zijn dit, na de tien topbestemmingen, twaalf verborgen Thaise pareltjes die je bij een tweede of derde bezoek aan Thailand niet mag missen. “We noemen ze verborgen Thaise pareltjes omdat bijna geen toerist er ooit van gehoord heeft. En ze bieden alles wat Thailand aan cultuur, natuur, tradities en toerisme te bieden heeft.

Lees ook