fbpx
Agenda Flora en fauna 

Tulpenfestival Thailand, vermaak voor het hele gezin

Niks tulpen uit Amsterdam, het tulpenfestival is bezig in Thailand. Van december 2017 tot februari 2017 wordt in Buriram, in het koele noordoosten van Thailand, het bloemenfestival gehouden.

Het noordoosten van Thailand heeft een klimaat dat een aantal bloemen en planten onverwachts goed doet groeien. Hadden we het al gehad over het kerstbomenfestival, nu dus ook een tulpenfestival. Het tulpenfestival in Buriram is daarmee toch 3 of 4 maanden eerder dan de Keukenhof.

Het tulpenfestival van Thailand

Het Play La Ploen Flora Park, 32 kilometer van Buriram, in het noordoosten van Thailand, beleeft pas zijn tweede seizoen. Het is een van de nieuwste attractie voor toeristen in deze provincie.

Waarschijnlijk zullen ook de Thai wel komen kijken. Puur uit verbazing dat deze plant hier groeit. Bovendien zijn ook de Thai altijd blij met onze bloembollen.

In dit seizoen van vakanties en koelere weer, zijn plantenliefhebbers meer dan welkom om naast de voor Thailand bijzondere planten ook de beeldhouwwerken en de lokale producten te komen bewonderen.

De planten worden in Thailand aangekondigd als winterplanten, terwijl het bij ons toch op zijn minst dik voorjaar is voor ze hun kop boven het maaiveld uit laten komen.

Meer dan alleen bloemen

Het Florapark is meer dan alleen een bloementuin, het maakt deel uit van een resort en adventure camp. Play La Ploen Flora Park biedt iets voor het hele gezin. Terwijl moeders geniet van de bloemen en planten, duiken de kinderen onder in het avonturengedeelte. Vader ligt lekker uit te buiken en te rusten bij het zwembad.

Misschien wel een goed idee om gezamenlijk een paar dagen door te brengen.

Play La Ploen Flora Park; 7 Tambon Nong Khaman, Amphoe Khu Mueang, Chang Wat Buri Ram 31190

 

Lees ook

%d bloggers liken dit: