Tuk tuk nemen in Bangkok: wat moet je weten?

Onlangs stelde ik op onze Facebookpagina de vraag wat de ervaringen van onze volgers daar met de tuk tuk nemen in Bangkok zijn.

Deze grappige karretjes horen bij de Thaise hoofdstad. Hoewel ze steeds meer uit het straatbeeld verdwijnen, krijg je toch vaak genoeg de kans om in te stappen en je ergens heen te laten brengen.


De ervaringen lopen nogal uiteen, zo blijkt. Zo vindt de 1 het ‘levensgevaarlijk’, terwijl de ander schrijft dat je het niet mag missen.

Het imago van de tuk tuk nemen in Bangkok is niet goed. Veel toeristen denken dat ze een leuk ritje door de stad krijgen, maar eindigen bij kleermakers en in sieradenwinkels waar hen van alles aan wordt gesmeerd.

De chauffeur van de tuk tuk zit in het complot. Voor elke toerist die hij naar deze winkels brengt, krijgt hij een bedrag. Daardoor word je als nietswetende vakantieganger continu op straat aangesproken door tuk tuk-chauffeurs.

In veel gevallen rijden ze je voor een klein bedrag (soms voor zelfs helemaal niets) de hele stad door! Klinkt geweldig, toch? Tot je dus in deze winkels eindigt en waar je onder druk gezet wordt om iets te kopen.

Ervaringen van reizigers

Dit stelt ook volger Karin de Zwart: ‘Dit mag je niet missen. Hoe deze mensen door de drukte heenkomen iedereen die deze plaats bezoekt moet een ritje met de tuk tuk meemaken hou er rekening. Dat je overal stops hebt bij juweliers en souvenirzaken omdat als de toerist naar binnen gaat zij geld krijgen.’

Titiana Baljet schrijft: ‘In Bangkok meerdere malen gebruik gemaakt van één Tuk Tuk. We zijn gewoon naar de bestemming geraced. Geen vervelende tussenstops. Zelf duidelijk zijn en prijs afspreken. Met een metertaxi kost het trouwens net zoveel. De watertaxi is het goedkoopst, ook leuk en supersnel!’

Tips voor de tuk tuk nemen in Bangkok

Spreek altijd van tevoren een prijs met de chauffeur af en geef direct je bestemming aan. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. De prijs die de chauffeur in eerste instantie geeft is altijd te hoog, je kunt dus afdingen.

Wil de chauffeur niet? Bedank dan vriendelijk en vraag een ander.

Beland je toch ongevraagd in zo’n winkel? Loop dan meteen weg en geef desnoods de chauffeur wat geld voor zijn diensten. Blijf verder vriendelijk en veroorzaak geen problemen.

2 Comments - Write a Comment

 1. · Edit

  Wij hebben een zwaar verkeersongeluk gehad in Bangkok met een tuk tuk. De gevolgen hiervan ervaren wij nog iedere dag. Daarom achten wij het levensgevaarlijk en raden het iedereen af. Stap er gewoon niet in en neem een reguliere taxi! Goedkoper en veel veiliger! Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  Reply
 2. De tuk tuk uit het straatbeeld?
  Er is een halt geroepen daar er teveel waren.
  Het aantal zal om en nabij de 9000 zijn.
  Het aantal zal niet extreem stijgen.
  Als toerist is het lastig om een ritprijs in te schatten.
  Echter indien je de afstand weet en een gemiddelde prijs weet is het een makkelijk vervoersmiddel.
  Echter op lokaties zoals mbk, siam, hua lampong menen ze dat ze de hoofdprijs kunnen vragen.
  Met name bij mbk naar Chinatown durven ze gewoon 200 baht te vragen. Ritje is max 60 baht met de taxi. Vreemd dat de tuktuk hogere prijzen vraagt. De laatste prijs is 70 baht voor het zelfde ritje.
  Ik gebruik regelmatig de tuktuk, opmerkingen als trafic jam leg ik naast me neer.
  En het is graag of niet, de volgende komt er achteraan nl.
  Wat gevaarlijkheid betreft: met de taxi of eigen auto is niet anders.

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.