fbpx
tsjechische bedelaarNieuws Opmerkelijk 

Tsjechische bedelaar duikt op in Bangkok

tsjechische bedelaarWeet je het nog? De Tsjechische bedelaar op Phuket die geld bij elkaar sprokkelde voor zijn jonge familie? Hij is nog steeds in Thailand, maar nu bedelt hij in Bangkok.

De vader werd samen met zijn drie kinderen van de straten van Patong Beach geplukt door de vreemdelingenpolitie. Bedelen wordt namelijk gezien als werken en dat mag je niet in Thailand met een toeristenvisum. Een woordvoerder van de vreemdelingenpolitie zei destijds dat er fondsen zijn voor noodsituaties zoals deze.

Tsjechische bedelaar had geen reisverzekering

Wat is er dan aan de hand? Kort samengevat: zijn 6-jarige dochtertje ligt in het ziekenhuis nadat ze was aangereden. De Tsjechische familie had geen reisverzekering afgesloten, waardoor het ziekenhuisverblijf in de papieren ging lopen. Daarop besloot de vader te gaan bedelen op straat om zo geld bij elkaar te sprokkelen.

Maar nu is de Tsjechische bedelaar met zijn kroost in Bangkok gespot. Bij Victory Monument om precies te zijn. Hij zit daar op de grond en heeft onder meer op een papier geschreven ‘no photos’. De vader is natuurlijk bang, aangezien bedelen in Thailand voor hem illegaal is. Echter, met een smartphone is een foto zo gemaakt en dus dook het verhaal al gauw op in de sociale media.

Waarom?

De grote vraag is nu: waarom zit de Tsjechische bedelaar na bijna twee maanden nog steeds op straat met zijn jonge drie kinderen? De kinderen moeten tenslotte naar school in hun thuisland. En de vader kan beter weer aan het werk gaan in plaats van op straat rond te hangen. Of is er meer aan de hand?

Dat laatste zou zomaar het geval kunnen zijn. Ben je toevallig in Bangkok in de buurt van Victory Monument en zie je Tsjechische bedelaar met zijn drie jonge kinderen op straat? Vraag hem eens waarom het allemaal zo gelopen is en laat je reactie hieronder achter.

Lees ook

%d bloggers liken dit: