fbpx
eilanden van ThailandBestemmingen Eilanden Ontdek Thailand 

Tropische eilanden van Thailand

Thailand heeft veel te bieden; de bedrijvigheid van Bangkok, kleurrijke bergvolkeren, tropische regenwouden en eindigen op een idyllisch eilandje met witte stranden, koraal en palmbomen. De tropische eilanden van Thailand

Een klein eilandje met een aantal restaurantjes en hotels, kleurrijk koraal, vissen in alle soorten en maten (zeepaardjes, nemo’s, papagaaivissen, maanvissen) en een helderblauwe zee. Veel reizigers komen dan ook niet voor niets om te duiken of te snorkelen naar Ko Tao.  De gevorderde duiker die wat dieper gaat kan zelfs een walvishaai of zusterhaai spotten. En wat je boven het water doet? Onze tip: ontspannen genieten op het poederwitte strand met een frisse cocktail.

Ko Naka Yai

Naka Yai is nog niet ontdekt door de meeste reizigers, en wij houden het liefst dit goedbewaarde geheim voor ons zelf. Brede zandstranden, helder water.. je hoeft helemaal niets. En dat op maar 40 minuten reizen van Phuket. Wij vonden hier ook een kleinschalig ecoresort. Het eten komt uit de tuin zelf, elektriciteit is er ’s nachts niet… maar met olielampjes vind je nog prima de weg.

eilanden van ThailandKoh Raya

Kies jij voor het bountygevoel op 1 uur varen van Phuket? Op Koh Raya rijden geen auto’s, er zijn weinig accommodaties maar wel veel kleine baaien. Ook een prima plek om te gaan snorkelen tussen het koraal en de kleurrijke vissen. Koh Raya is ook een plek om ‘verplicht’ niets te doen, met uitzondering van eindelijk je boek uitlezen, je laten verwennen met een Thaise massage of te zonnen op het strand.  

eilanden van ThailandKo Hai

Nee, je bent niet in een aflevering van Robinson.. maar het lijkt wel alsof. Het reizen naar Ko Hai duurt wat langer (eerst naar Trang en dan verder met de ferry), maar je hebt dan ook wel wat. Het eilandje is onderdeel van het Trang Archipel, wat bestaat uit 47 kleine eilandjes. Bij Ko Hai is het koraal onaangetast, stranden zijn hier echt wit en de zee helder blauw.

Lees ook