fbpx
Koh Yao NoiEilanden Ontdek Thailand Video's 

Het kleine tropische eiland Koh Yao Noi (video)

Koh Yao bestaat uit twee eilanden, Koh Yao Noi en Koh Yao Yai, gelegen in de Phang Nga baai. Beide eilanden zijn bereikbaar per boot vanaf de Bang Rong Pier op Phuket en de Thalane Pier op Krabi.

Het kleine tropische eiland Koh Yao Noi ligt ten oosten van Phuket en maakt deel uit van het Ao Phang-Nga Marine National Park.  Op Koh Yao Noi is de afgelopen jaren weinig veranderd.

Houten huisjes langs de weg, buffels die een modderbad nemen en de vele rubberplantages geven het eiland een natuurlijke charme. De westkant van het eiland is bedekt met rijstplantages en mangrovebossen. De stranden liggen voornamelijk aan de oostkant van het eiland.

Toeristische attracties :

  • Pa Sai Beach: Langgerekte zandstranden met een prachtig uitzicht op nabij gelegen eilandjes.
  • Klong Jaak Beach: Het uitkijkpunt biedt een spectaculair uitzicht over het eiland.
  • Ao Kian: Is onderdeel van het Phang Nga Bay National Park, met tropische vegetatie en hoge bomen.

Koh Yao Noi

Beste reistijd

De maanden november tot april zijn voor een reis naar Thailand bijzonder geschikt. Weliswaar zijn korte regenbuien niet uitgesloten, maar door het warme klimaat is een korte douche van boven best welkom. Rondreizen en strandvakantie zijn in deze maanden in het bijzonder aan te raden.

Video Koh Yao Noi

De Britse filmmaker Philip Bloom maakte prachtige opnamen van het kleine tropische eiland Koh Yao Noi. Hij maakte daarbij gebruik van een zogenoemde drone. Een kleine octokopter die stil kan hangen tussen de bomen, of laag over gebouwen kan vliegen. Het levert spectaculaire beelden op, zoals de video van Bloom laat zien.

Bloom over zijn keuze om Koh Yao Noi op film vast te leggen: “Het is een van de minst ontwikkelde eilanden in Thailand, ondanks dat het vlakbij Phuket ligt. Het is een kleine oase met slechts 18 km aan begaanbare wegen.”

Lees ook

%d bloggers liken dit: