fbpx
Tripjes met de trein in ThailandOntdek Thailand Verkeer en vervoer 

Tripjes met de trein in Thailand

Snel gaat het niet, maar leuk is het wel. Tripjes met de trein in Thailand maken. De State Railway of Thailand (SRT) biedt een aantal leuke treintoertjes aan tegen zeer betaalbare prijzen.

De trein is nou niet bepaald het snelste vervoersmiddel in Thailand. De goedkoopste vliegtickets zijn nauwelijks duurder dan de trein op de lange afstanden en ook bussen en minibusjes zijn aanzienlijk rapper. Maar treinen heeft iets nostalgisch. Lekker uit het raam turen en het landschap aan je voorbij zien trekken.

SRT heeft dus een aantal tripjes met de trein in Thailand samengesteld die zeer de moeite waard zijn. De prijs is zoals gezegd ook erg vriendelijk, dus doe er je voordeel mee!

Tripjes met de trein in Thailand

Hua Hin en Suan Son Pradiphat

Hua Hin is voor veel Bangkokians een favoriete bestemming. Alleen al het pittoreske treinstationnetje van de Koninklijke badplaats is een bezoekje waard. Het dateert uit 1920 en bevat een fraaie architectuur. De trein vertrekt om 06.30 uur vanaf Hua Lamphong in Bangkok en stopt in Nakhon Pathom rond 07.40 uur. Reizigers kunnen hier Phra Pathorn Chedi bezoeken, de grootste pagoda van Thailand.

Tripjes met de trein in ThailandNa veertig minuten vertrekt de trein weer, die om 10.30 uur aankomt in Hua Hin. Je kunt er ook voor kiezen om aan boord te blijven. In dat geval rijdt de trein door naar Suan Son Pradiphat, een basis van de Royal Thai Army met een strand, hotel, golfbaan, seafood restaurants en zelfs massageshops.

Deze trip kun je op zaterdag, zondag en tijdens feestdagen maken. De prijs varieert of je een plek in de aircotrein wilt of niet.  Maaltijden zijn niet in de prijs inbegrepen.

Suan Nongnooch in Pattaya

Zin in een dagje tropische tuinen bekijken? Ook dat kan met de tripjes met de trein in Thailand van de SRT. De trein richting Pattaya vertrekt vroeg vanaf Hua Lamphong in Bangkok en stopt tussendoor in Makkasan, Klongton, Hua Mak, Hua Takae en Chachoensao voor je  in Pattaya arriveert. Vanaf het station in deze badplaats word je naar Nongnooch gebracht.

Hier vind je botanische tuinen en een aangelegde waterval. Ook kun je aanschuiven voor het buffet tijdens de lunch in het Fuang Fa restaurant. In de middag ga je naar de Pattaya Floating Market om lekker te shoppen. De trein verlaat Pattaya om in de namiddag en komt om vroeg in de avond weer in Bangkok aan. Dit tripje kan gemaakt worden op zaterdag, zondag en feestdagen.

Erawan waterval en Srinakarin dam

Opnieuw een trip voor de vroege vogels. De trein vanaf Hua Lamphong en stopt in Nakhon Pathorn voor veertig minuten. Uiteindelijk kom je aan bij de beroemde River Kwai brug in Kanchanaburi. Nadat je hier twintig minuten hebt rondgekeken, ga je met een bus verder naar de watervallen. Eentje is met mankracht aangelegd, de ander is natuurlijk.

Bij de Srinakarin dam krijg je een uitleg over hoe dit bouwwerk is aangelegd. De Erawan waterval is prachtig en je kunt hier zelfs zwemmen. Zorg er dus voor dat je zwemkleding bij je hebt. Let er wel op dat je als buitenlander extra betaald voor de toegang tot de waterval. Rond half tien in de avond ben je weer terug in Bangkok.

Tripjes met de trein in ThailandAmphawa Floating Market

Een bezoek aan Thailand is natuurlijk niet compleet zonder een drijvende markt. Iedere zaterdag, zondag en feestdag kun je een dagtrip naar Amphawa maken. De trein vertrekt vroeg in de ochtend vanaf het station Wongwian Yai. De eerste stop is in Mahachai, beroemd vanwege de grote markt. Je gaat met de pont over naar Ban Laem, vanuit waar je met de trein naar Mae Klong gaat.

Dit is de plek met de beroemde treinmarkt. Vanuit de trein zie je hoe de trein dwars door de markt rijdt en vervolgens aankomt op het station Mae Klong. Vanaf daar ga je naar de drijvende markt. Rond het avonderten word je met een minibusje teruggebracht naar Bangkok, waar je rond 20.00 uur aankomt.

Lees ook