fbpx
trip naar trangRest van Thailand Uitgelicht 

Trip naar Trang in Zuid-Thailand (1)

trip naar trangAls ik in ons archief zoek, dan vind ik maar weinig informatie over Trang. Terwijl deze provincie juist veel te bieden heeft. Daar kwam ik achter tijdens een trip naar Trang.

Betekent dit dat Trang onontdekt is? Nee, niet bepaald. Dagelijks gaan er vanaf Bangkok vluchten naar de gelijknamige hoofdstad in het diepe zuiden van Thailand. Ook rijdt er een nachttrein op dit traject.

De nachttrein naar Chiang Mai heb ik uiteraard weleens genomen, maar ik ben nog nooit naar het zuiden gereisd over het spoor.Vijftien uur treinen naar Trang

En dus stap ik – samen met een Nederlandse vriend en zijn Thaise schoonfamilie – op Hua Lamphong (het centraal station van Bangkok) in om 17.05 uur. Klaar voor een 15 uur (!) durende reis naar Trang, terwijl vliegen niet langer dan 1,5 uur in beslag neemt… Je mag dus gerust stellen dat het nogal traag tuffen is over het spoor.

Rond 20.00 uur maakt de conducteur het bed op en gaan de meeste reizigers slapen. Ik moet zeggen, het is best comfortabel liggen. Wel raad ik je aan om oordoppen in te doen en een lapje voor je ogen te plaatsen omdat het felle licht ook ’s nachts aan blijft.

De trein rijdt op een niet al te hoge snelheid naar het zuiden. Aangezien iedereen vroeg gaat slapen, worden de meeste mensen ook vroeg wakker. Rond 6 uur besluit ik om op te staan. De laatste 2 uurtjes voorlopen voorspoedig en na 15 uur treinen sta ik in Trang.

Khao Kob Cave

trip naar trangDeze provincie ligt onder Krabi en op dezelfde hoogte als Phattalung – niet al te ver van de Maleisische grens. Als eerste gaan we naar de Le Khao Kob Cave. Het is een van de toeristische hoogtepunten van Trang. Als ik in het bootje stap en we de grot ingaan, weet ik al gauw waarom…

Onder begeleiding van twee Thaise peddelaars gaan we steeds dieper de grot in. Het water staat nogal hoog, maar ik weet nog niet zo goed wat de consequenties zijn. In het begin moet je af en toe bukken voor uitstekende punten. Naarmate je dieper de grot ingaat, is er steeds minder ruimte.

Claustrofobie

Uiteindelijk moet je helemaal platliggen om niets te raken. Ik vertrouw maar op de Thaise peddelaars, die ons uiteindelijk ongeschonden door de grot loodsen. Als je last hebt van claustrofobie, dan raad ik je af om deze tocht te maken. De uitstekende punten schieten namelijk rakelings langs je hoofd… Een bijzonder avontuur!

Met de adrenaline pompend door mijn lichaam zetten we koers naar het hotel. Morgen is het namelijk de grote dag: dan gaan we de eilanden ontdekken! Daarover lees je meer in het tweede deel van mijn trip naar Trang.Lees ook

%d bloggers liken dit: