fbpx
Chiang Mai Ontdek Thailand 

Trip door de bergen van Chiang Mai

Chiang Mai heeft de bijnaam ‘Parel van Noord-Thailand‘. En dat heeft niet alleen met de stad te maken. Ook de omgeving is adembenemend mooi. Leuk om te ontdekken tijdens tripjes door de bergen van Chiang Mai. 

Chiang Mai wordt tijdens een rondreis vaak aangedaan door reizigers. Ook is het de keus van toeristen die voor een tweede keer terugkomen.

Het voordeel van de noordelijke stad is dat het rustiger is dan Bangkok en toch alles heeft. Dat het klimaat minder vochtig is. En… het is een stuk goedkoper dan de Thaise hoofdstad. Het is een van mijn favoriete steden in Thailand.

Trip op de scooter

Ik heb de oude stad al enkele malen bezocht en elke keer blijft de stad me verbazen en verrassen. Op het moment dat ik denk dat ik het allemaal gezien heb, ontdek ik toch weer plekjes die nog niet ken.

Zo dacht ik al dat ik de bergen van Chiang Mai kende. Ik was namelijk al naar Doi Suthep en Doi Inthanon geweest. En ook die omgeving had ik verkend.

Trip door de bergen van Chiang MaiEen Thai die ik had ontmoet, nodigde me uit om een tripje te maken met de scooter. Hoewel ik sceptisch reageerde, besloot ik toch mee te gaan. Ik had namelijk niks beter te doen. En dus vertrokken we vroeg in de morgen.

Bergen van Chiang Mai

Eerst reden we naar het noorden, parallel aan de bergen. We passeerden diverse wegen die rechtstreeks naar de bergen leken te gaan. Dit deden we zeker 10 kilometer.

Ik begon me al af te vragen waar de rit naar toe zou gaan, toen we ineens afsloegen. Na twee kilometer ging de weg vrij stijl en kringelend omhoog.

Restaurantjes

We kwamen heel veel restaurantjes en viewpoints tegen waar we even stopte. Het is namelijk best vermoeiend om zo geconcentreerd te rijden.

Scooter rijden is sowieso een kunst (wees voorzichtig als je er een huurt!); in de bergen van Chiang Mai vergt het meer vaardigheden.

Bij een curieus restaurantje gingen we eten. Curieus omdat de tafels in de rivier stonden. Zo werden we gekoeld en kwamen we tot rust.

En aten we een heerlijke maaltijd, terwijl we de foto’s die we hadden genomen van onze trip aan elkaar lieten zien.

Het was een fantastische dag. Een aanrader om te doen!

Lees ook

%d bloggers liken dit: