Trieste balans na politiek geweld in Thailand

Aanslag op anti regeringsdemonstratie TratHet aantal doden na het politieke geweld in Thailand is opgelopen tot 21. In totaal vielen er 762 gewonden sinds eind november.

Het is een trieste balans na politiek geweld in Thailand. Deze cijfers liegen er niet om. Va de 762 gewonden vielen er maar liefst 718 in de hoofdstad Bangkok. Bij het drama in Trat afgelopen zaterdag raakten 34 mensen gewond. Eerder vielen er gewonden in Pathum Thani (8) en Rayong (2).


Gisteren overleed een politieagent aan zijn verwondingen die had vorige week dinsdag opliep tijdens de rellen bij de Phan Fah Brug in Bangkok, zo meldt het Erawan Emergency Centre. Hij is de tweede politieman die de rellen tussen de oproeppolitie en de anti-regeringsdemontranten niet overleefd. Daarbij kwamen verder 4 demonstranten om het leven.

Trieste balans na politiek geweld in Thailand

Ook de granaataanslag bij de Big C vlakbij het Ratchaprasong kruispunt heeft een nieuw slachtoffer geëist. Het gaat om een 6-jarige meisje, dat gisteren in het ziekenhuis overleed aan haar verwondingen. Een 4-jarig jongetje overleefde de aanslag eveneens niet.

De minister van Gezondheid, Pradith Sinthawanarong, bezocht gisteren de gewonden na de aanslag bij de Big C in het Rajavithi Ziekenhuis in Bangok. Hier liggen 4 mannen en 2 vrouwen. Tijdens zijn bezoek zei de minister dat het tijd is voor een oplossing om meer doden te voorkomen. “Geweld met gewonden en doden waarbij Thai betrokken raken, moet afgelopen zijn.”

Of aan die oproep een gehoor gegeven wordt, is een tweede. Hoewel, de afgelopen dag en nacht bleef het relatief rustig in Thailand. Relatief inderdaad, want er vonden wel kleine incidentjes plaats. Gisteravond werd een granaat richting het hoofdkantoor van de Democraten in Bangkok gegooid, maar daarbij vielen geen gewonden. Bij een explosie bij de protestlocatie in Lumpini Park vielen afgelopen nacht 2 gewonden.

Het is te hopen dat het rustig blijft en dat de trieste balans na politiek geweld in Thailand niet verder oploopt.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.