fbpx
Trendy wijkje NimmanChiang Mai Ontdek Thailand 

Trendy wijkje Nimman in Chaing Mai

Wanneer je op zoek gaat naar een hotel of appartement in Chiang Mai, dan ben je al gauw geneigd om te kiezen voor eentje in het centrum. Da’s logisch, maar ook jammer. Want je mist het trendy wijkje Nimman.

Chiang Mai is de perfect uitstap als je even genoeg hebt van het drukke stadsleven van Bangkok. Het heeft een beter klimaat (want minder broeierig) en het leven gaat er een paar stapjes rustiger. Ook is het een stuk goedkoper, met ongeveer 30%. Als je goed oplet zelfs 40 tot 50%. Een mooie manier dus om meer te zien van Thailand dan de hoofdstad. En kijk dan vooral ook even naar het trendy wijkje Nimman, als je gaat boeken.

Studentenwijk

Zo’n 20 jaar geleden was Nimman (of Nimmanhemin voluit) slechts een zandweg. Het ligt min of meer aan de voet van de berg Doi Suthep. En aan de rand van het lokale vliegveld. De wijk ligt, als je de kaart voor je zou hebben, ten westen van het centrum.

De laatste 10 jaar heeft Nimman een flink verandering ondergaan. En daar heeft de universiteit van Chiang Mai bij geholpen. Een haar of zeven geleden, toen ik hier voor het eerst kwam, was het voornamelijk een studentenwijk. Toen was al de eerste contouren zichtbaar van wat er komen ging. Coffeeshops in overvloed, pittoreske restaurantjes en af en toe een klein barretje. En een of twee Bed and Breakfast. Het leven schreed (letterlijk) voort. Langzaam en rustig.

Trendy wijk

Trendy wijkje NimmanNu na zeven jaar ben ik weer terug en zie hoe van studentenwijk Nimman zich ontwikkeld heeft tot een zeer moderne plek. Zonder zijn rustige sfeer te verliezen. Er zijn meer bars, hotels, (nog meer) coffeeshops, massagesalons en veel meer restaurants. Er zijn ook meer toeristen. Maar dan vooral de Thai zelf en Chinezen. De westerlingen boeken toch liever in het centrum, tussen of rond de vier stadsmuren.

In principe logisch, want dan is alles op loopafstand. Daarentegen vind ik het juist leuk om in de avond niet tussen alle andere toeristen te zitten. Het is ongeveer 10 minuten rijden op een motor (ongeveer 300 baht per dag) of 20 minuten met de songtheaw (rode open pickup’s die als soort bussen rijden). Ik heb er dat wel voor over. Als ik een nadeel kan noemen, dan is dat er redelijk laag vliegtuigen overvliegen. Dat begint pas laat in de ochtend, dus daar heb je geen last van.

Lees ook

%d bloggers liken dit: