fbpx
Treinverbinding Thailand en CambodjaNieuws 

Treinverbinding Thailand en Cambodja

Treinverbinding Thailand en CambodjaAl lang wordt er over gesproken, maar eind 2016 moet de treinverbinding Thailand en Cambodja een feit zijn. 

Het is half december 2016, nog twee weken tot de kerst en de verbinding is nog steeds niet gemaakt. Een behoorlijk aantal stukken rails zijn nog niet gelegd of moeten nog gerepareerd worden. Thailand en Cambodja hebben toegezegd om gezamenlijk de reis tussen de twee landen als eerste te maken.Boot, vliegtuig, trein

Er is een redelijke drukke stroom van goederen en mensen tussen Thailand en Cambodja. Veel toeristen reizen tussen de twee landen op en neer. Nu moet er veelal gebruik gemaakt worden van het vliegtuig. Een makkelijke en comfortabele manier van reizen, maar niet erg goed voor het milieu. Een andere optie is een mini-van naar de grens en daar overstappen in een ander mini-van of taxi.

Ik heb de reis vanuit Pattaya naar Siem Reap gemaakt. En vond het een belevenis. Het gedoe met je visum, het letterlijk oversteken van de grens, waden door het water en hop in een auto met teveel mensen op weg naar Siem Reap. Een ervaring en de moeite waard om een keer mee te maken, maar efficiënt of comfortabel? Nee.

Treinverbinding Thailand en Cambodja

Daarom is het een goede zaak dat de treinverbinding een nieuwe optie voor de reis tussen de twee landen wordt. Hoe snel die verbinding wordt is natuurlijk een beetje de vraag. Voor de Thai is het goed wanneer er veel gestopt gaat worden, maar voor toeristen is een boemeltreintje geen alternatief.

Eind 2016 zal er nog geen trein rijden tussen Thailand en Cambodja. Dus toeristen, boek nog maar even een vliegreisje of ga het avontuur met de mini-van aan.

Lees ook

%d bloggers liken dit: