fbpx
Met de trein van Bangkok naar Hua HinHua Hin Ontdek Thailand 

Met de trein van Bangkok naar Hua Hin (video)

Op vakantie in Thailand en wil je naar de kust? Met de trein van Bangkok naar Hua Hin is een leuk alternatief op de taxi of de bus.

Hua Hin kennen we natuurlijk als de koninklijke badplaats van Thailand. De overleden koning Bhumibol verbleef hier vaak, omdat hij er altijd genoot van de rust.

Maar ook voor toeristen is er genoeg in Hua Hin te beleven. Er zijn winkelcentra, marktjes, het strand natuurlijk, golfbanen en ga zo maar door.

Vanuit Bangkok kun je op verschillende manieren naar Hua Hin. Met de auto/taxi is het 2,5 uur rijden en de bus doet er zo’n 3 uur over. Maar je kunt natuurlijk ook met de trein van Bangkok naar Hua Hin. Dit duurt weliswaar langer – Thaise treinen rijden namelijk ontzettend langzaam – maar je ziet onderweg wel een hoop van het landschap.

Met de trein van Bangkok naar Hua Hin

Dagelijks vertrekken er twaalf verschillende treinen vanaf Hua Lamphong (het centraal station van Bangkok) naar de Thaise badplaats. De rit duurt ongeveer 3,5 uur – met een beetje geluk en geen vertraging – en je kunt kiezen of je eerste, tweede of zelfs derde klasse gaat zitten. Met de trein van Bangkok naar Hua Hin kan namelijk op verschillende manieren.

Zo kun je kiezen voor ordinary, rapid, express of special express. Op internet vind je hier allerlei informatie over. De prijzen voor treinkaartjes beginnen vanaf 44 baht voor de derde klasse tot zo’n 200 baht voor de eerste klas.

In de onderstaande video zie je hoe iemand met de trein van Bangkok naar Hua Hin reist. Hij kiest voor de ordinary trein, waar je goed het verschil kunt zien tussen de verschillende klassen.

Heb je dus genoeg tijd en wil je veel van het landschap zien? Dan is een trip met de trein van Bangkok naar Hua Hin zeker de moeite waard. Op de website van de Thaise spoorwegen zie je het juiste schema en de tarieven. Veel reisplezier!

Lees ook

%d bloggers liken dit: