fbpx
vliegveld in bangkokPraktische informatie 

Transfer van Don Mueang naar Suvarnabhumi

Don Mueang Airport is het oude vliegveld in Bangkok, dat vooral gebruikt wordt door Air Asia en andere budgetmaatschappijen.

Alle internationale vluchten komen aan op Suvarnabhumi Airport en met een transfer van Don Mueang naar de grotere broer, dan is het even goed opletten. Toch is het niet zo moeilijk als dat het lijkt.

Transfer Suvarnabhumi naar Don Mueang

Na aankomst op Suvarnabhumi Airport ga je naar de tweede verdieping, dichtbij Gate 3. Hier kun je een gratis shuttle bus nemen die je direct naar Don Mueang brengt.

Tussen 06.00 uur en 22.00 uur vertrekt er ieder uur een bus. In iedere bus is er meer dan voldoende ruimte voor je bagage, daar hoef je je niet druk over te maken.

De bus rijdt direct via de expressway (tolweg) van het nieuwe naar het oude vliegveld in Bangkok. Hou echter rekening met files of vertraagd verkeer, op ieder tijdstip van de dag kan het een verschrikking zijn. Neem dus ruimschoots de tijd (minimaal 3 uur) voor de transfer en de check-in, anders mis je de vlucht.

Tip: gemiddeld door de bus er minimaal 50 minuten over. Dit kan dus – afhankelijk van het tijdstip – oplopen tot zo’n 2 uur.

Transfer van Don Mueang naar Suvarnabhumi

Als je van Don Mueang naar Suvarnabhumi gaat, dan vertrekt de gratis shuttle bus vanaf de eerste verdieping van Terminal 1. Ook hier rijden ze tussen 06.00 uur en 22.00 uur. En, hou eveneens rekening met een maximale reistijd van 2 uur om er zeker van te zijn je vlucht niet te missen.

Geen zin om op de bus te wachten of heb je juist haast? In dat geval kun je ook een taxi nemen. Gemiddeld genomen kost een taxiritje van het oude naar het nieuwe vliegveld in Bangkok niet meer dan zo’n 400 bath (10 euro).

Maak je trouwens geen zorgen over Don Mueang Airport. Het is weliswaar veel ouder dan Suvarnabhumi Airport, maar door een recente renovatie is het dusdanig opgeknapt dat het nog steeds prima mee kan in deze tijd.

Lees ook