fbpx
similan eilandenEilanden Uitgelicht 

Touroperators boycotten Similan Eilanden

De Similan Eilanden zijn weer open voor publiek, nadat ze maandenlang gesloten zijn geweest. De kans dat je er een bezoekje aan kunt brengen is echter klein. 

Zo’n vijftig touroperators hebben besloten de eilanden te gaan boycotten en uit hun programma op te halen. Ze zijn boos vanwege de beperkingen die de parkbeheerder hun heeft opgelegd.

Vorige week werd duidelijk dat de beheerder nog maximaal ruim 3000 bezoekers per dag toestaat. En dat overnachten op de Similan Eilanden helemaal uit den boze is. De touroperators zeggen dat ze in voorverkoop veel tickets hebben verkocht en dat ze nu niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen.

Boycotten Similan Eilanden

De reden dat de parkbeheerder het aantal bezoekers beperkt is omdat de natuur te veel schade lijdt van de duizenden bezoekers die de eilanden dagelijks aan doen.

similan eilanden

Ik weet niet wat de touroperators precies proberen te bewerkstelligen, maar als ik parkwachter was zou ik in mijn vuistje lachen. Nog minder bezoekers! En dus langer rust voor het koraal en de andere flora en fauna.

De mensen die een ticket hebben gekocht worden nu naar andere bestemmingen gebracht. Waarmee de touroperators ervoor kiezen om niet een aantal mensen teleur te stellen, maar iedereen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: