Tot eind maart ernstige smog in Bangkok

De maatregelen die de Thaise overheid neemt, lijken niet voldoende te zijn om de smog in Bangkok naar leefbare proporties te krijgen. 

De luchtverontreiniging in de Thaise hoofdstad heeft ernstige vormen aangenomen en kan problemen veroorzaken bij mensen die al last hebben van lucht- of hartaandoeningen.


Ook voor mensen zonder gezondheidsproblemen kan een lang verblijf in de buitenlucht schadelijk zijn. Het gaat namelijk om teveel aan fijnstof in de lucht. en dat leidt tot schade aan de longen.

De Thaise overheid is door drongen van de ernst van de situatie, maar zit met de handen in het haar. Tot dusver zijn er vooral cosmetische maatregelen genomen. Zoals waterkanonnen die de lucht vochtig maken. En vliegtuigen waterdamp laten dalen. Goed zichtbaar, maar het lost het probleem niet op.

Volgens onderzoek wordt 65% van de smog in Bangkok veroorzaakt door uitstoot van auto’s en industrie. En nog eens 35% aan het afbranden van rijstvelden en  het verbanden van afval.

Tot maart

Dat laatste gebeurt traditioneel in de maanden januari en februari. Zo worden de velden weer vruchtbaar gemaakt. Ook het noorden van Thailand kampt in deze periode met smog.

De overheid is al jaren bezig om het afbranden van velden terug te dringen. Zonder veel succes. En de files in de Thaise hoofdstad zijn de afgelopen jaren alleen maar gegroeid, wat ook niet bevorderlijk is voor de luchtkwaliteit in Bangkok.

En zo begin het erop te lijken dat toeristen het eerste kwartaal van het jaar rekening dienen te houden met een ongezonde hoeveelheid smog in Bangkok en het noorden van Thailand.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.