Tornado in Thailand, een zeldzaam fenomeen

Het is een natuurfenomeen dat niet vaak voorkomt in het Aziatische land. Een tornado in Thailand heeft behoorlijk stevige hoogspanningskabels vernield in het noorden van het land.

In Nakhon Sawan, in het Thai betekent het ‘hemelse stad’ sloeg een wervelwind of tornado toe. Het natuurfenomeen wordt pas echt een tornado genoemd wanneer de slurf de grond raakt. Dat laatste is voor Thailand bijzonder. Bijzonder, maar ook schadelijk.Schade

Over een strook van zo’n 3 kilometers is er een enorme schade ontstaan aan de hoogspanningsleidingen. De leidingen en de palen waren geen tegenstander voor de sterke wind.

Naast de elektriciteitsleidingen moesten ook een aantal daken er aan geloven.

De schade wordt nu al geraamd op zo’n 7 miljoen baht. De aangerukte reddingswerkers en de mannen van de elektriciteitsmaatschappij hadden bijna 10 uur nodig voor dat de schade enigszins hersteld was.

In de tussentijd zaten duizenden huishoudens en bedrijven de nacht zonder elektriciteit.

Tornado in Thailand

Donkere regenwolken zie je vaker in Thailand, ze doen daar niet aan miezer buitjes lijkt het wel. Wanneer het dan losbarst dan gebeurt er van alles, waaronder ook wel de slurven die we kennen van de films zoals twister. Spectaculair is dat zeker, maar gelukkig voor de Thai raken ze zelden de grond, dat is het moment wanneer de meeste schade ontstaat.

De inwoners van Nakhon Sawan, de hemelse stad, hebben daar weinig aan. Zij troffen het niet, gelukkig is er voor zover bekend geen gewonde of dode gevallen bij dit uitzonderlijk natuurfenomeen.

Thailand zonder elektra

Zonder elektriciteit zitten in Nederland is vervelend, dan heb je geen tv, je computer doet het niet, je koelkast en verder een hoop huishoudelijke apparaten natuurlijk. Dat is in Thailand natuurlijk ook zo.

Op sommig gebied hebben ze misschien minder apparatuur al wij, maar ze zijn er zeker zo afhankelijk van.

Stel je maar eens voor in de hitte van Thailand kun je je koelkast of vriezer niet te vaak openmaken of alles bederft. Geen airco of blower die je wat koelte toe blaast. Het wordt een nachtje zweten.

Share This Post

Post Comment