fbpx
auto-ongelukNieuws Pattaya 

Topgolfsters betrokken bij auto-ongeluk Thailand

auto-ongeluk

Drie vrouwelijke topgolfsters zijn betrokken geraakt bij een auto-ongeluk op de snelweg van Pattaya naar Suvarnabhumi Airport in Thailand. Zij hadden net hun laatste putt in het LPGA Honda-toernooi in de Thaise badplaats Pattaya geholed en waren op weg naar het vliegveld.

De Noorse Suzann Pettersen en haar moeder, de Amerikaanse Paula Creamer en de Japanse Ai Miyazato zaten in verschillende Honda CRV’s, met chauffeur. Vaak zijn dit studenten die op deze manier een leuk zakcentje kunnen bijverdienen en in een mooie auto kunnen rijden. De Japanse autofabrikant stelde splinternieuwe Honda’s beschikbaar in de vorm van ‘courtesy cars’, om zo speelsters van en naar hun hotel en het vliegveld te brengen. De Thaise bestuurders hebben zich weer van hun beste kant laten zien en het vooroordeel dat Thai niet kunnen rijden wederom bevestigd.

Auto-ongeluk door geen afstand houden

Op haar blog schrijft Pettersen dat de chauffeur van de SUV erg snel reed en soms zelf te ruig. Wie wel eens in een taxi of minibusje in Thailand heeft gezeten, kan zich dit goed inbeelden… Pettersen: “De chauffeur hield nauwelijks ruimte tussen hem en zijn voorganger, waardoor hij totaal geen mogelijkheid had om uit te wijken.” En inderdaad, op weg naar Suvarnabhumi Airport ging het dus mis in de vorm van een auto-ongeluk.

auto-ongeluk
Foto’s: Suzann Pettersen

“Ik weet niet wat er precies aan vooraf ging, maar in slechts een paar seconden zaten er vijf auto’s op elkaar! Paula zei dat ze zich als een pingpongbal voelde toen de auto hard aan de achterkant werd geraakt”, aldus de Noorse golfster na het auto-ongeluk. “Ik zat zelf in de laatste auto en de bestuurder daarvan kon nog net op tijd uitwijken, waardoor wij geen schade hadden. Van alle auto’s, was die waar ik in zat de enige die nog verder kon rijden. Dus uiteindelijk gingen we allemaal met ‘onze auto’ richting het vliegveld.”

Niemand heeft blijvend letsel aan het auto-ongeluk overgehouden. “Maar Ai, Paula en een paar andere jongens klaagden na afloop wel over pijn in hun nek.” De golfsters vervolgden hun reis en kwamen zondagavond in Singapore aan om zich voor te bereiden voor het HSBC golftoernooi dat daar later deze week gehouden wordt.

Toch nog Thais succes in Pattaya

In het LPGA Honda-toernooi in Pattaya zelf was er voor de Thai wel een reden om te juichen. De 17-jarige Thaise golfster Ariya Jutanugarn leverde op de Siam Country Club een topprestatie door als tweede te eindigen. Na 4 dagen stond ze voor aanvang van de laatste hole voor de zege bovenaan in het klassement, met zelfs 2 slagen voorsprong op haar concurrente Park Inbee uit Zuid-Korea. Bij winst zou ze de eerste Thaise golfers zijn die een toernooi op de LPGA wint.

Ze maakte door haar nervositeit echter een triple bogey, waardoor ze de overwinning uit haar handen liet glippen. Desalniettemin is het een geweldige prestatie van de jonge golfster, die pas sinds deze maand professional is geworden.

Lees ook

%d bloggers liken dit: