fbpx
Ontdek Thailand Stranden 

Mijn top vijf stranden van Thailand

Als ik aan Thailand denk, dan denk ik aan strand. Daar heb ik iets mee, dat maakt mijn reis compleet.

In de loop van jaren heb ik dan ook talloze stranden gezien, ik liep erover heen met het zachte zand tussen mijn tenen, de haren in de koele zeebries en met het zicht op palmbomen die uitkijken op de azuurblauwe zee.

Zie hier mijn top vijf stranden van Thailand.

Van alle stranden is Kata Beach op Phuket een mijn meest favoriete. Het ligt ingebed aan een kleine baai. Dat maakt het water kabbelend en kun je er uitstekend je baantjes trekken. Erg rustig en zeer aangenaam. In trek bij gezinnen met kinderen.

Een groot contrast met Patong Beach, waar je kunt parasailen, op een bananenboot kunt rondscheuren of een jetski huren. Ook ligt Patong tegenover het drukke uitgaanscentrum, wat je ook merkt aan de vele zonaanbidders met wie het strand moet delen.

Ao NangTop vijf stranden Thailand

Niet ver van de stad Krabi waar ik met de nachtbus aankwam ligt het plaatsje Ao Nang, met wat mij betreft een van de mooiste stranden van Thailand. Het is wel populair en dus drukbezocht door de schitterende omgeving, het turquoise zeewater en de kalkstenen rotsen die als een fenix uit hun as oprijzen alsof ze de hemel willen bestormen. Het strand ligt namelijk in een karstlandschap waar de provincie Krabi om bekend staat.

Maya Beach

Het gevoel van Robinson Crusoë had ik op Maya Bay Beach. Gelegen op het onbewoonde Koh Phi Phi Leh, het broertje van Koh Phi Phi in de Andaman Zee. Ik vond de stranden op Phi Phi al een streling voor de zintuigen, maar de boottocht naar ‘Maya’ overtrof dit wel. Ik zag een baai omarmd door, honderd meter hoge, groene kliffen met daartussen verstopt strandjes, waar je flink alleen kunt zijn. Sommige laten zich alleen zien bij eb, aldus de kapitein van de boot.

Op Maya Bay Beach en omgeving is de film The Beach, met Leonardo Dicaprio, opgenomen. Wat wel te merken is aan het aantal boottochtjes met diner en snorkelen die worden aangeboden.

Koh Samui

Ik hou het meest van stranden waar omheen ook wat te beleven valt. Daarom beviel Koh Samui mij zeer goed. Ik had een guesthouse bij de zeven kilometer kilometer Chaweng Beach. Het grootste, meest populaire en ontwikkelde strand aan de oostkust van het eiland. Ik liep bijna vanuit de deur zo de zee in.

Langs het strand vind je restaurants, massagesalons, souvenirwinkels, bars, en disco’s. En s’avonds een relaxte reggea-sfeer met kaarsen, wat hoort bij zo’n strand.

Wat rustiger zijn Lamai Beach, in het zuiden van het eiland, en Bophut Beach waar kokospalmen je tegemoet wuiven. In Bophut, van oorsprong een slaperig vissersdorpje, vind je shops met kleding en sieraden.

Mijn top vijf stranden van ThailandHua Hin

Het is geen tropisch paradijs maar wel een aangenaam strand. Het zandstrand van Hua-Hin dat zich ruim twintig kilometer uitstrekt tot de rotstempel op Khao Takiab die zich tegen de horizon aftekent. Bij venters kun je snacks en fruit kopen of koud bier en fris uit koelboxen. Paarden rijden voorbij en vooral oudere toeristen zijn de badgasten.

Ondanks de hoge gebouwen die je overal ziet oprijzen mag ik er graag zijn. Het is een van de meest bekende badplaatsen van Thailand, maar je komt daar niet voor de rust.

Bo Nok

Ik ben enkele jaren geleden op het Bo Nok strand geweest met een dagtrip per taxi. Slechts veertig minuten rijden ten zuiden van de stad. Geen grote hotels of ander betonnen bouwsels die de blauwe lucht domineren. Het was een Mijn top vijf stranden van Thailandoase van rust zonder somtamverkopers, opdringerige masseuses, het geronk van jetski’s of het gebonk van de bananenboot op de golven.

Volgens HiT-collega Harold Rolloos was er dit jaar nog niet veel te doen. Maar dat kan weleens snel gaan veranderen als ontwikkelaars hun oog laten vallen op dit nog maagdelijke stuk strand aan de Golf van Thailand.

Lees ook