fbpx
top 5 van thaise strandenUitgelicht 

Top 5 van Thaise stranden: plekken om bij weg te dromen

Op zoek naar de ideale vakantiebestemming in Thailand? Ik heb de top 5 van Thaise stranden voor je. In de hangmat, boekje erbij en een drankje in de hand – wat wil je nog meer?

1. Koh Lanta – Kantiang Bay

Ik begin de top 5 van Thaise stranden op het schitterende eiland Koh Lanta. Hier is Long Beach verreweg het drukst. Zoek je meer rust? Check dan Kantiang Bay. Hier vind je een wit strand met kraakhelder water. Alsof je zo in de reisgids bent gekropen!

2. Koh Tao – Sairee Beach

In de top 5 van Thaise stranden mag Koh Tao niet ontbreken. Het schildpaddeneiland staat bekend als duik- en snorkelbestemming in Thailand. En dus veel toeristen. Als je stilte wilt, ga dan naar Sairee Beach. Hier kom je pas echt tot rust.

Miss this place🌴 #kohtao #thailand

Een bericht gedeeld door Beard_Chakatid (@beard_chakatid) op

3. Krabi – Railay Beach

Wie Thailand zegt, noemt Krabi vaak in 1 zin. Dit is een van de meest populaire plekken voor vakantiegangers in Thailand. Waarom? Vanwege de stranden. Railay Beach mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Hoewel het er vaak druk is, verdient het toch een derde plek.

#railybeach #thailand #longtail #riff #ocean #adaman #holidays #beutiful

Een bericht gedeeld door David Pfeil (@davidoo_86) op

4. Koh Samui – Ang Thong National Marine Park

Op 31 kilometer ten westen van het populaire vakantie-eiland Koh Samui ligt Ang Thong. In totaal vallen hier 42 eilandjes onder. Witte stranden, hoge palmbomen en het strakke blauwe water zorgen ervoor dat het hier prima vertoeven is. Je komt er door een speedboot te nemen vanaf Koh Samui.

5. Koh Kood – Bang Bao Bay

Koh Kood – ook wel als Koh Kut (echt waar!) geschreven – ligt tegen de grens van Cambodja in de provincie Trat. Het wordt weleens het kleinere broertje van Koh Chang genoemd. Dit betekent ook dat het een stuk rustiger is. De meeste toeristen verblijven hier in resorts, waardoor je ze niet veel op de stranden tegenkomt. Een goed voorbeeld hiervan is Bang Bao Bay (Ao Bang Bao). Bekijk de foto hieronder maar en oordeel zelf!

Lees ook

%d bloggers liken dit: