fbpx
Problemen in ThailandAchtergrond Uitgelicht 

De top-10 van problemen in Thailand

Je gaat op vakantie om tot rust te komen of juist een feestje te gaan bouwen. Problemen in Thailand (een ver en vreemd land) is een van de zaken die je dan niet kan gebruiken.

Gek genoeg komen elk jaar weer vele toeristen in de problemen in Thailand. En dat is niet zo gek, want Thailand is een land met een heel ander cultuur dan de meeste gewend zijn. En niet om het een of ander, maar wij westerlingen zijn niet zo flexibel als we beweren te zijn.

We passen ons nauwelijks aan op vakantie. Wij zijn de gasten, toch? De Thai moet zijn of haar best doen om ons het naar de zin te maken. En als we dan de fout in gaan… we zijn buitenlanders. We weten niet beter.

Top-10 van problemen in Thailand

1. Het beledigen van de koning

De koning is in Thailand zeer populair en wordt er vereerd als een soort halfgod. Negatieve uitingen tegen het koningshuis worden gezien als zeer ongepast en wordt al snel gezien als majesteitsschennis. Zelfs het stappen op een biljet dat wegwaait kan je in moeilijkheden brengen. Probeer te voorkomen om over de koning te praten of laat je zeer positief uit. Ook al meen je er niks van. Denk eraan: Thailand kent de zwaarste straffen voor majesteitschennis!

2. Verliefd worden op een bargirl

Problemen in ThailandJe wilt niet weten hoeveel mannen in Thailand verliefd worden op een meisje in een beerbar of gogobar. Ze werken er allemaal net (drie maanden) en hebben zieke famieleden. Ze zorgen dat je jezelf Brad Pitt voelt en dat ze bezweren je eeuwig trouw te blijven. Het is vaak alleen een snelle manier om geld uit je zakken te kloppen.

3. Bemoeien met een ruzie

Ik zag ooit eens Engelsman ruzie maken over 100 baht die hij teveel zou hebben betaald voor een taxirit. Met een rood hoofd en op hoge toon eiste hij dat er de politie werd bijgehaald. Vergeet het maar, de politie is in Thailand niet je beste vriend. En Thai trekken tijdens een hooglopende ruzie vrij makkelijk een mes of ander wapen.

4. Het bezitten of smokkelen van drugs

Wie in Thailand drugs bezit is een dombo. De Thai kennen geen medelijden met drugshandelaren of gebruikers. Rechters luisteren niet, je was in bezit, dus je bent schuldig. Je komt in een Thaise gevangenis terecht en daar wil je niet zijn, geloof me.

Problemen in Thailand5. Gokken

Laat je niet voor de gek houden, je ziet het overal, maar gokken is in Thailand ten strengste verboden. Laat je niet verleiden mee te doen aan een welk gokspel dan ook. Enige legaal gokspel is de State lottery, waarvan je op elke straathoek loten kunt kopen.

6. Een ladyboy meenemen

Iedereen is nieuwsgierig, toch. Er zijn dus best veel mannen die een Ladyboy (Kathoey in het Thai) meenemen naar hun hotelkamer. Pas op met die je hebt opgepikt op straat of een bar. Ze staan er bekend om mannen te drogeren en te beroven.

7. Dronken een nachtelijke rit accepteren.

Problemen in ThailandAls je een tuk-tuk of taxi chauffeur vraagt je ergens naar toe te brengen waar je in de nachtelijke uren nog kunt doorfeesten zal deze je naar een plek brengen waar hij een flinke commissie krijgt. Vaak word je afgezet in een ‘louche’ tent waar je vervolgens te maken krijgt met afpersing en bedreiging. Het feit dat je dronken bent en niet weet waar je bent maakt de zaak voor jou niet makkelijk.

8. Opzichtig sieraden dragen

De meeste toeristen voelen zich veilig in het Land van de Eeuwige Glimlach. Maar schijn bedriegt. Tasjesroof en sieraden van het lijf trekken zijn in de belangrijkste toeristische bestemmingen van Thailand schering en inslag. Doe ze af en laat ze in je hotelkamer.

9. Spullen en geld onbeheerd achterlaten in het hotel

Problemen in ThailandHet hotelpersoneel steelt spullen, dit gebeurt overal ter wereld, dus ook in Thailand. Huur een kluisje, doe ze daar in. Laat ook geen mobiele telefoons, camera’s of dure zonnebrillen of sieraden slingeren.

10. Paspoort kwijt

Elke dag raken in Thailand toeristen hun paspoort kwijt. Het glipt uit je zak of wordt achtergelaten in een hotel. Vergeet niet je paspoortgegevens over te schrijven. Iedereen huurt cloudruimte op internet. Zet copy van je paspoort daarin, zodat je altijd een printje kan maken.

Lees ook

%d bloggers liken dit: