De top-10 van problemen in Thailand

Je gaat op vakantie om tot rust te komen of juist een feestje te gaan bouwen. Problemen in Thailand (een ver en vreemd land) is een van de zaken die je dan niet kan gebruiken.

Gek genoeg komen elk jaar weer vele toeristen in de problemen in Thailand. En dat is niet zo gek, want Thailand is een land met een heel ander cultuur dan de meeste gewend zijn. En niet om het een of ander, maar wij westerlingen zijn niet zo flexibel als we beweren te zijn.


We passen ons nauwelijks aan op vakantie. Wij zijn de gasten, toch? De Thai moet zijn of haar best doen om ons het naar de zin te maken. En als we dan de fout in gaan… we zijn buitenlanders. We weten niet beter.

Top-10 van problemen in Thailand

1. Het beledigen van de koning

De koning is in Thailand zeer populair en wordt er vereerd als een soort halfgod. Negatieve uitingen tegen het koningshuis worden gezien als zeer ongepast en wordt al snel gezien als majesteitsschennis. Zelfs het stappen op een biljet dat wegwaait kan je in moeilijkheden brengen. Probeer te voorkomen om over de koning te praten of laat je zeer positief uit. Ook al meen je er niks van. Denk eraan: Thailand kent de zwaarste straffen voor majesteitschennis!

2. Verliefd worden op een bargirl

Problemen in ThailandJe wilt niet weten hoeveel mannen in Thailand verliefd worden op een meisje in een beerbar of gogobar. Ze werken er allemaal net (drie maanden) en hebben zieke famieleden. Ze zorgen dat je jezelf Brad Pitt voelt en dat ze bezweren je eeuwig trouw te blijven. Het is vaak alleen een snelle manier om geld uit je zakken te kloppen.

3. Bemoeien met een ruzie

Ik zag ooit eens Engelsman ruzie maken over 100 baht die hij teveel zou hebben betaald voor een taxirit. Met een rood hoofd en op hoge toon eiste hij dat er de politie werd bijgehaald. Vergeet het maar, de politie is in Thailand niet je beste vriend. En Thai trekken tijdens een hooglopende ruzie vrij makkelijk een mes of ander wapen.

4. Het bezitten of smokkelen van drugs

Wie in Thailand drugs bezit is een dombo. De Thai kennen geen medelijden met drugshandelaren of gebruikers. Rechters luisteren niet, je was in bezit, dus je bent schuldig. Je komt in een Thaise gevangenis terecht en daar wil je niet zijn, geloof me.

Problemen in Thailand5. Gokken

Laat je niet voor de gek houden, je ziet het overal, maar gokken is in Thailand ten strengste verboden. Laat je niet verleiden mee te doen aan een welk gokspel dan ook. Enige legaal gokspel is de State lottery, waarvan je op elke straathoek loten kunt kopen.

6. Een ladyboy meenemen

Iedereen is nieuwsgierig, toch. Er zijn dus best veel mannen die een Ladyboy (Kathoey in het Thai) meenemen naar hun hotelkamer. Pas op met die je hebt opgepikt op straat of een bar. Ze staan er bekend om mannen te drogeren en te beroven.

7. Dronken een nachtelijke rit accepteren.

Problemen in ThailandAls je een tuk-tuk of taxi chauffeur vraagt je ergens naar toe te brengen waar je in de nachtelijke uren nog kunt doorfeesten zal deze je naar een plek brengen waar hij een flinke commissie krijgt. Vaak word je afgezet in een ‘louche’ tent waar je vervolgens te maken krijgt met afpersing en bedreiging. Het feit dat je dronken bent en niet weet waar je bent maakt de zaak voor jou niet makkelijk.

8. Opzichtig sieraden dragen

De meeste toeristen voelen zich veilig in het Land van de Eeuwige Glimlach. Maar schijn bedriegt. Tasjesroof en sieraden van het lijf trekken zijn in de belangrijkste toeristische bestemmingen van Thailand schering en inslag. Doe ze af en laat ze in je hotelkamer.

9. Spullen en geld onbeheerd achterlaten in het hotel

Problemen in ThailandHet hotelpersoneel steelt spullen, dit gebeurt overal ter wereld, dus ook in Thailand. Huur een kluisje, doe ze daar in. Laat ook geen mobiele telefoons, camera’s of dure zonnebrillen of sieraden slingeren.

10. Paspoort kwijt

Elke dag raken in Thailand toeristen hun paspoort kwijt. Het glipt uit je zak of wordt achtergelaten in een hotel. Vergeet niet je paspoortgegevens over te schrijven. Iedereen huurt cloudruimte op internet. Zet copy van je paspoort daarin, zodat je altijd een printje kan maken.

7 Comments - Write a Comment

 1. Waarom er mensen in de problemen komen is vaak door stoer doenerij.
  Een aantal punten uit deze top 10 gelden in bijna alle landen. Maar rijden op een motorbike en niet het juiste document? Tja bij ongeval grote problemen.. Dit gebeurd vaker dan drugs gebruik.
  Oplichting bij waterscooters etc?
  Denk dat een ieder weet wat de gevolgen zijn.
  Overigens respect voor je medemens in welk land geeft al een hoop goodwill.
  Voor mij een lijstje waar ik niets aan heb dus.

  Reply
 2. Punt 8 en 9 zijn wat tegenstrijdig:
  Punt 8 laatste zin: Doe ze af en laat ze in je hotelkamer.
  Punt 9: Spullen en geld onbeheerd achterlaten in het hotel

  En de zin in punt 10 ‘Iedereen huurt cloudruimte op internet.’ Is een foute aanname. Ik ken heel veel mensen die GEEN cloudruimte hebben.

  Lang niet alles in dit artikel is van toepassing op de meeste toeristen. Met name de punten 2 t/m 6 zijn op de meeste toeristen niet van toepassing.

  Reply
 3. hallo beste mensen hier is peter.ik ben ook in de thailanden geweest voor enkele weken en heb geen enkele mispunt kunnen waarnemen waarvan ik zou kunnen constateren dat er iets niet klopte. maar wat ik in mijn eigen niet zou doen doe ik in een ander land ook niet.oren en ogen goed de kost geven .wil je iets toeristich zien ga met een reis org- of groep voor een dag of twee als je echt op save wil spelen

  Reply
 4. De doorsnee vakantie ganger zou met dit top 10 lijstje niet aanraking komen.
  Zij hebben meer te maken met gestolen bagage, telefoons Enz.
  In de 5 jaar dat ik hier woon heb ik van bovenstaande nooit iets gemerkt.
  Terwijl ik elke dag in Bangkok reis.
  Een lijstje met aandachts punten en een indicatie van kosten van tuktuk enzo voorkomt problemen.
  Hoeveel vakantie gangers willen een lady boy of laten zich in met drugs. Dit in de top 10?
  Tja dan zou de bangkwang uitpuilen.
  Hier zitten hoofdzakelijk Nigeriaanse gevangene met drugs delicten.
  1 Nederlander voor andere delicten (…)

  Reply
 5. Dat de dames allemaal hooguit pas 3 maanden in een bar werken, dat klopt.
  Ze gaan regelmatig voor kortere of langere tijd terug naar huis – veelal in de Isaan – en na elke vakantie beginnen ze weer bij nul te tellen.
  .
  Er zijn inderdaad gevallen bekend van ladyboys die hun klanten bedwelmen, teneinde ze te beroven. Dat dames dit nooit zouden doen is onwaarschijnlijk, maar met name de op de toeristen gerichte media houden alle ladyboys extra goed in de gaten en zodra er maar eentje een scheet in de verkeerde richting laat is het wereldnieuws. Overigens verdient het in het algemeen in het kader van het voorkomen van onnodige risico’s de voorkeur om dames/ladyboys in een bar uit te zoeken en niet van de straat te plukken (freelancers).
  .
  Zonder origineel paspoort loop je op straat het risico op een boete. Dat weegt niet op tegen het risico van kwijtraken. Dus inderdaad een kopie in de cloud.
  En bij voorkeur een papieren kopie in je zak, inclusief de pagina waarop de uiterlijke uitreisdatum (van je 30 dagen stempel of van je visum) staat.
  .
  Dat laatste brengt me dan nog bij punt 11: Voorkom overstay.

  Reply
 6. Dit is nou een heel nuttig artikel bestemd voor mensen die nog niet op de hoogte zijn.
  Dat alles hier anders toegaat dan in Nederland komen ze van zelf wel achter.
  Wanneer ze zich goed aan bovenstaande radgevingen houden blijft de schade beperkt.

  Reply
 7. Kortom allemaal dingen, die je in Nederland ook niet moet doen.

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.