fbpx
Top-10 van drijvende markten rond BangkokBangkok Ontdek Thailand 

Top-10 van drijvende markten rond Bangkok

Drijvende markten – in de Thaise volksmond floating markets genoemd – stammen uit de tijd dat vervoer over water een belangrijke rol in het leven van de Thai speelde.

In Bangkok zelf maakte het water plaats voor wegen, maar buiten de hoofdstad vindt er nog steeds volop handel plaats op de kanalen.

Tegenwoordig zijn de drijvende markten vooral interessant voor toeristen die het geweldig vinden om een keer zoiets mee te maken.

Verkopers stallen hun waren uit in kleine bootjes en verdringen elkaar om hun spullen aan de man te brengen. Het is erg leuk om vanuit Bangkok een dagtrip naar een van deze drijvende markten te maken.

1. Damnoen Saduak Floating Market

Dit is verreweg de meest bekende drijvende markt bij zowel de Thaise als buitenlandse toerist. Dagelijks varen hier veel bootjes rond en kom je echt ogen en oren te kort om te zien wat er zich hier allemaal afspeelt.

Echt van alles kun je hier krijgen. Het wemelt er van de toeristen, dus zorg ervoor dat je hier al vroeg bent. Op deze manier krijg je het beste een beeld van de meest populaire drijvende markt van Thailand.
Top-10 van drijvende markten rond Bangkok

2. Taling Chan Floating Market

Op de tweede plek van onze top-10 van drijvende markten rond Bangkok staat Taling Chan Floating Market. In de Thaise hoofdstad is dit een erg bekende markt.

In tegenstelling tot Damnoen Saduak liggen de bootjes hier afgemeerd aan de pier.

Dat is misschien minder leuk, maar dit wordt wel goedgemaakt door de traditionele Thaise sfeer die hier hangt. Zeker de moeite van het bezoeken waard.

3. Tha Kha Floating Market

Van alle floating markets in onze top-10 van drijvende markten rond Bangkok is Tha Kha waarschijnlijk de minst bekende markt. De reden hiervan is dat Tha Kha niet echt eenvoudig te bereiken is en dus nauwelijks wordt aangedaan door toeristen. Des te leuker dus! Want dit is nog een echte authentieke markt zoals die vroeger ook was in Bangkok.

Top-10 van drijvende markten rond Bangkok4. Don Wai Floating Market

Deze markt bestaat al meer dan honderd jaar, maar werd pas populair toen het ontdekt werd door dagjes mensen uit Bangkok. Don Wai ligt in Nakhon Pathon ten westen van de Thaise hoofdstad.

Het is meer een riviermarkt dan een drijvende markt en wordt gehouden op de oevers van de Nakhon Chaisi rivier. Je kunt hier vooral terecht voor etenswaren.

5. Amphawa Floating Market

Op nummer vijf van onze top-10 van drijvende markten rond Bangkok staat Amphawa Floating Market. Dit is een van de meest populaire drijvende markten onder de Thai zelf.

Amphawa ligt in de provincie Samut Songkram ten zuidwesten van Bangkok. Hier vind je ook de populaire Maeklong Railway Market. De Amphawa floating market komt pas laat in de middag op gang. Ook hier kom je weinig toeristen tegen.

6. Bang Noi Floating Market

Iets ten noorden van Amphawa ligt alweer de volgende drijvende markt: Bang Noi. Ook deze markt bestaat al meer dan honderd jaar. Het is er minder druk dan op Amphawa, maar zeker niet minder leuk!

Sterker nog, de sfeer is hier gezellig en overal kun je lekker eten kopen. Bang Noi is een weekendmarkt en dus alleen op zaterdag en zondag geopend van 8.00 uur tot aan het einde van de middag.

7. Bang Nok Kwaek Floating Market

Voor onze top-10 van drijvende markten rond Bangkok blijven we nog even in Samut Songkram. Ditmaal voor een andere oude markt, Bang Nok Kwaek. Deze floating market ligt op de rivier Mae Klong. Ook hier is het niet zo druk als bijvoorbeeld op Amphawa, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Dit is een oude markt op een Thaise rivier waar het lijkt alsof je een paar jaar terug in de tijd gaat. De verkopers zijn vriendelijk en niet opdringend en als toerist ben je hier zelf eigenlijk al een bezienswaardigheid.

8. Ayotthaya Floating Market

Ayutthaya is een bekende provincie ten noorden van Bangkok. Hier vind je twee drijvende markten die nog niet zo heel oud zijn. Je kunt het prima combineren als je naar de oude stad gaat om de tempelruïnes te bekijken.

Ayotthaya Floating Market ligt in het oostelijk deel van de stad Ayutthaya naast het Olifantenkamp. Je vindt hier onder meer souvenirs en verschillende soorten handwerk.

Top-10 van drijvende markten rond Bangkok
Ayutthaya Klong Sa Bua Floating Market

9. Ayutthaya Klong Sa Bua Floating Market

De Ayutthaya Klong Sa Bua Floating Market is dus de tweede drijvende markt in de oude stad. Het ligt in het noorden en niet ver van Wat Na Phra Men.

Deze markt is alleen open in het weekend en iets anders dan de normale markten.

Je koopt namelijk eerst je eten van de verkopers in de bootjes en gaat daarna langs de oever verschillende Thaise theatershows bekijken. Erg leuk om een keer te doen, al moet je voor de toegang tot deze markt wel wat betalen.

10. Bang Nampheung Floating Market

We besluiten onze top-10 van drijvende markten rond Bangkok met een andere vrij nieuwe floating market. Bang Nampheung ligt in de provincie Samut Prakan, ten zuidoosten van de hoofdstad.

De markt wordt gehouden langs een kanaal die weer uitmondt in de Chao Phraya. Het is een weekendmarkt en erg bekend om het lekkere eten. Overdag is het erg druk hier, dus het is aan te raden om hier al vroeg heen te gaan.

Lees ook