fbpx
Top 10 straatgerechten in ThailandEten en drinken Ontdek Thailand 

Top 10 straatgerechten in Thailand

Thailand is vooral bekend vanwege het heerlijke eten. De top 10 straatgerechten in Thailand is dus leuk om te zien wat je zoal op straat tegenkomt.

Naast de geweldige cultuur en de vriendelijke mensen staat Thailand ook bekend om hun eetcultuur. De keuken is wereldberoemd en bijna overal kom je wel Thaise restaurants tegen. Het grote verschil met restaurants is dat je in Thailand zelf op straat allerlei eten kunt kopen.

Het maakt ook niet uit welk uur van de dag het is, zelfs midden in de nacht zijn er vaak nog wel restaurantjes of eetkraampjes open. En gegarandeerd dat er dan ook mensen zitten te eten. Hoe drukker het is, hoe meer het vaak over de kwaliteit van het eten zegt.

De eetkraampjes op straat bieden vaak prima eten voor een zeer schappelijk bedrag. Voor een euro eet je vaak al een geweldige maaltijd. Je zit meestal op een plastic stoeltje of krukje, maar dat maakt de smaak er niet minder om.

Sterker nog, ik vind dit altijd wel charme hebben. Een menukaart is er vaak niet en meestal kun je er maar één of een paar gerechten krijgen. Maar dat geeft niet, want het aanbod in Thailand is enorm.

Top 10 straatgerechten in Thailand

  1. Pad Thai: Op de eerste plek van de top 10 straatgerechten in Thailand staat natuurlijk het beroemde gerecht Pad Thai, ook een favoriet van veel toeristen. Het zijn noedels met ei, kip, varken of garnalen en gebakken tahoe met pinda’s en taugé.
  2. Khao Man Gai: Buiten de Thaise grenzen iets minder bekend, maar in Thailand zelf een hit. Het is gestoomde kip met rijst. Vaak wordt er een kippenbouillon bij geserveerd.
  3. Jok: Veel Thai eten het als ontbijt. Het is een rijstsoep met varkensvlees, gember, groene ui en meestal een ei.
  4. Khao Tom: Eveneens een rijstsoep die veel Thai nuttigen als ontbijt. Het is een lichtere soep dan Jok, met vlees en groenten.
  5. Som tam: De pittige salade uit de Isaan. Het is gemaakt van onrijpe gesnipperde papaya met pinda’s en tomaten. Gegarandeerd pittig!
  6. Larb: Eveneens een gerecht uit de Isaan. Het is pittig gehakt met sjalotjes, uien, koriander en peper.
  7. Satay: Net als in Indonesië ook een populair gerecht in de top 10 straatgerechten in Thailand. Het zijn dunne stukjes kip- of varkensvlees op een stokje, geserveerd met komkommer en saus. Je kunt eventueel geroosterd brood vragen om in de overheerlijke saus te dippen. Een aanrader!
  8. Moo ping met kleefrijst: Ook een favoriet onder de Thai zelf. Varkensvlees op stokjes, op een zeer bijzondere manier gemarineerd. In de meeste gevallen krijg je er een zakje kleefrijst bij.
  9. Noedelsoep: In de top 10 straatgerechten in Thailand kan de noedelsoep natuurlijk niet uitblijven. Op werkelijk iedere straathoek kun je wel een variant krijgen. Een heerlijk tussendoortje om trek te stillen.

Lees ook