fbpx
Top-10 nationale parken in ThailandFlora en fauna Ontdek Thailand 

Top-10 nationale parken in Thailand

Ben je een natuurliefhebber en op zoek naar de top-10 nationale parken in Thailand? Dat komt goed uit, want het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conversation heeft zo’n lijst samengesteld.

Het gaat om een lijst van in totaal 102 nationale parken, waaronder 21 maritieme nationale parken.

Verreweg het meest bekende park in top-10 nationale parken in Thailand is Khao Yai. Het eerste maritieme park van het land was Khao Sam Roi Yot in 1966.

De nationale parken in Thailand bevinden zich door het hele land en trekken veel liefhebbers van dieren en groen. Het zijn immens grote tropische regenwouden. Hier lopen nog wilde olifanten en tijgers rond en hoor je de watervallen vanuit de verte kletteren. In het zuiden van Thailand kom je vooral nationale parken tegen op de eilanden. Dit zijn de tropische stranden en het schitterende onderwaterleven zoals je dat op televisie of op de ansichtkaarten ziet.

In een aantal parken kun je overnachten in bijvoorbeeld bungalows of tenten. Je hebt er wel elektriciteit of water om je te douchen, maar dan houdt het ook wel op. Lekker primitief dus. Je kunt er van alles doen, zoals wandelen, raften, kajakken, hiken en ga zo maar door.

Op nummer één van de top-10 nationale parken in Thailand staat dus Khao Yai National Park. Dit park ligt op 200 kilometer van Bangkok en wordt ook door veel toeristen bezocht. Vooral in de maanden december en januari is het hier druk, omdat dit de koele maanden zijn. De temperatuur kan hier dan behoorlijk dalen, vaak tot een graad of 10. In dit park kun je overnachten en kom je veel exotische vogels tegen, waaronder de reuzeneushoornvogel.

De complete top-10 van nationale parken in Thailand:

  1. Khao Yai National Park
  2. Nam Nao National Park
  3. Pa Hin Ngam Nationaal Park
  4. Erawan National Park
  5. Sai Yok National Park
  6. Phu Soi Dao National Park
  7. Khuean Srinagarindra National Park
  8. Phu Hin Rong Kla National Park
  9. Chaloem Rattanakosin National Park
  10. Khao Sam Roi Yot National Park

Lees ook