fbpx
top-10 bezienswaardigheden van bangkokBangkok Ontdek Thailand 

Top-10 bezienswaardigheden van Bangkok

Je hebt je tickets voor een reisje naar Thailand geboekt. Je landt op het hoofdstedelijk vliegveld Survarnabhumi en wilt als eerste Bangkok gaan verkennen. Maar wat is er te zien in de hoofdstad? Hier is onze top-10 bezienswaardigheden van Bangkok.

Tempels

Je struikelt er over in Thailand en ook Bangkok heeft een flink aantal boeddhistische tempels, die men in Thailand ‘Wat’ noemt. Het boeddhisme is de belangrijkste religie onder de Thaise bevolking.

De meeste tempels hebben mooie gouden puntdaken en zijn rijkelijk versierd zowel van buiten als van binnen. Een van de oudste tempels van Bangkok is de ‘Wat Pho’. Dit is de tempel met de liggende Boeddha en daardoor ook de meest bekende.

Deze liggende Boeddha is het grootste Boeddha beeld in heel Thailand. Andere bekende tempels zijn: Wat Phra Kaew bij het koninklijke paleis, Wat Arun, Wat Saket, Wat Traimit en Wat Pathum Wanaram. Je wilt ze allemaal in een keer zien? Er zijn verschillende “tempel-tours” te boeken.

Koninklijk Paleis van Bangkok

Het koninklijk paleis van Bangkok (zie foto boven) heeft de naam ‘Phra Borom Maha Ratcha Wang’. De bewoners van dit imposante paleis waren de voormalige koningen van Thailand uit de 18de eeuw. Nog altijd wordt het paleis gebruikt voor koninklijke plechtigheden,

top-10 bezienswaardigheden van bangkok
Koninklijk Paleis

zoals de verjaardag van de koning (op 5 december). De bijzondere bouw en vele gouden accenten maken dit paleis tot een fenomenale bezienswaardigheid. Binnen de koninklijke muren bevindt zich ook de tempel ‘Wat Phra Kaew’.

Drijvende markt

Bangkok had vele kanalen die in Thailand ‘Khlong’ worden genoemd. Hierdoor werd Bangkok het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd. Helaas worden steeds meer van deze kanalen dichtgegooid.

Vroeger waren deze kanalen gevuld met bomvolle bootjes waarin allerlei kleurige en geurige producten werden aangeboden. Gelukkig zijn er nog altijd een paar van deze drijvende markten te vinden. Net buiten Bangkok bijvoorbeeld is er de ‘Amphoe Damnoen Saduak’ markt die zeer de moeite waard is.

Chatuchak markt

Top 10 bezienswaardigheden van Bangkok
Chatuchak

Chatuchak is grootste markt van Bangkok en misschien wel van de wereld en kan daarom niet ontbreken in onze top 10 bezienswaardigheden van Bangkok. Plaatselijk onder de bevolking wordt deze markt ook wel ‘JJ’ genoemd (vanwege de uitspraak jakjujak).

Op de markt duizenden kramen, vind je veel verschillende Thaise producten, kunst, levende dieren, boeken, muziek en bloemen. Op zaterdag en zondag is deze markt te bezoeken. Chatuchak ligt dichtbij de J.J. Mall en het openbare Chatuchak Park met zijn vele bruggetjes en een treinmuseum.

Top-10 bezienswaardigheden van Bangkok: China Town

De wijk China Town is een druk bezochte attractie in Bangkok. In de smalle straten van dit gebied gebeurt van alles. Vele kleine winkeltjes, Chinese tempels, marktkramen, restaurants, eetkraampjes, geneeskundige winkels en goud winkels maken China Town tot wat het is.

Een uniek en kleurrijke smeltkroes. In China Town ligt aan het einde van Yaowarat Road de ‘Wat Trimit’ tempel. Hier is de vijf meter hoge gouden Boeddha te bezichtigen. ‘s Avonds is het erg druk in China Town.

Lumphini Park

In de jaren twintig van de vorige eeuw is het grote stadspark Lumphini Park aangelegd op koninklijk terrein. Toen behoorde dit gebied tot één van de buitenwijken van Bangkok. Nu ligt het park in centrum van het zakelijke district. In de vroege ochtenduren is er al veel beweging in het park. Mensen beoefenen er bijvoorbeeld Tai Chi, een Chinese vechtkunst of joggen het park rond. In de

Top 10 bezienswaardigheden van Bangkok
Lumphini Park

avond zijn er wederom bezigheden in de vorm van onder andere collectieve aerobics lessen. In het park staat een beeld van koning Rama VI, die dit park aan de mensen schonk.

In dit park vind je ook een oudere ontmoetingscentrum, bibliotheek, centrum voor straatkinderen, eetgelegenheden en een jongeren sportcentrum. Er worden regelmatig muziek- en andere opvoeringen tentoongesteld.

Central World

Wil je shoppen? Bangkok heeft voldoende winkelcentra aan te bieden. Een van de grootste is Central World. Je vindt dit winkelcentrum aan de straten Rama I en Ratchadamri. Het gebouw telt zeven verdiepingen met uiteenlopende winkels. In het complex zijn ook bioscopen te vinden. www.centralworld.co.th

Vimanmekpaleis

Vimanmek Palace is een voormalig koninklijk paleis, wat geheel verkregen is uit teakhout. Het ligt in het Dusit district, vlakbij dierentuin Dusit Zoo. Tegenwoordig is het paleis een museum met foto’s, kunst en handwerk van koning Rama V. Verder is er een klok museum, souvenirwinkels, restaurant, oude koetsen en prachtige tuinen. Het paleis staat ook bekend als grootste gouden teakhout herenhuis ter wereld.

Dream World

Top 10 bezienswaardigheden van Bangkok
Dream World

Dream World is een attractiepark in Bangkok met verschillende zones als Dream World Plaza, Dream Tuinen, Fantasy Land en Adventure Land. De hoofdingang doet je onmiddellijk denken aan Disneyland’s Main Street. Verschillende achtbanen, spookhuizen, sprookjes thema’s en rafting attracties sieren dit gezellige familiepark.Wil je meer weten van deze tip uit onze top 10-bezienswaardigheden van Bangkok:  www.dreamworld.co.th

Uitgaansleven

Als laatste in onze top-10 bezienswaardigheden van Bangkok aandacht voor het zeer gevarieerde uitgaansleven van de Thaise hoofdstad. De Thai zelf is van mening dat het leven plezierig moet zijn en dat zie je terug.

Veel bars, restaurants, karaoke tenten, opera’s en verschillende clubs maken Bangkok tot een pretpark qua uitgaansleven. Je vindt deze bars en clubs in de Sukhumvisitstraat en Khao Sanstraat. Maar eigenlijk heeft elke wijk wel zijn eigen uitgaansgebied.

Prostitutie is een veelvuldig voorkomend gebeuren in Bangkok. In de uitgaansstraten van de wijk Silom, bij Nana Plaza en Soi Cowboy zie je meisjes genummerd en al de aandacht trekken van de voorbij struinende mannen. Silom is ook bekend in de homoscène. Ook in de wijk Patong zijn vele go-go bars te vinden.

Lees ook

%d bloggers liken dit: