fbpx
top-10 straatmarkten in thailandAchtergrond Uitgelicht 

Top-10 beste straatmarkten in Thailand

Online reisgigant TripAdvisor komt regelmatig met lijstjes. Onlangs presenteerde deze populaire website de top-10 beste straatmarkten in Thailand met een in onze ogen toch wel verrassende nummer één.

Geen Chatuchak op één

Iedere Thailandkenner/liefhebber verwacht namelijk wel Chatuchak weekendmarkt op de eerste plaats van de top-10 beste straatmarkten in Thailand. Echter, de eerste plaats is ingenomen door de markt bij Tha Pae Gate in Chiang Mai.

Plek nummer twee is voor de beroemde Maeklong Railway Market in Samut Songkhram, niet ver van Bangkok. Wie kent de beelden niet van de trein die dwars door de markt heen rijdt en waarbij de marktkooplui al hun waren van de rails moeten halen, om ze na het passeren van de trein weer allemaal uit te stallen.
top-10 beste straatmarkten in thailand
Ook een andere beroemde markt, de drijvende markt van Amphawa, staat in onze ogen verrassend laag genoteerd. Ook deze hadden we toch wel in de top-3 verwacht. “Straatmarkten maken een belangrijk deel uit van de Thaise cultuur en zijn populair bij de locals en buitenlandse bezoekers,” zegt Jean Ow-Yeong, woordvoerder van TripAdvisor.

“Voor een authentieke en unieke Thaise shopping beleving, hebben wereldwijd de gebruikers van Tripadvisor, de beste en onontdekte markten in het land voor je op een rijtje gezet.”

Check hieronder de top-10 beste straatmarkten in Thailand:

1. Sunday Night Market Walking Street– Tha Pae Gate, Chiang Mai

2. Maeklong Railway Market (Talad Rom Hub), Samut Songkhram

3. Saturday Night Market Walking Street – Wua Lai Road, Chiang Mai

4. Pak Khlong Talat (Flower Market) – Bangkok

5. Chatuchak Weekend Market – Bangkok

6. Phuket Town Night Market – Phuket Town, Phuket

7. Amphawa Floating Market – Amphawa, Samut Songkhram

8. Siam Square – Bangkok

9. Hua Hin Night Bazaar – Hua Hin, Prachuap Khiri Khan

10. Night Bazaar – Chiang Mai

Lees ook

%d bloggers liken dit: