Tong Siam in Chiang Rai, een mix tussen hotel en hostel

Ben je in Chiang Rai en wil je de comfort van een hotel en vind je de ambiance van een hostel leuk, kies dan voor Tong Siam.

Dit hotel adverteert met ‘homestay’ en dat komt aardig overeen met de werkelijkheid. De eigenaar geeft je het gevoel dat je bij hem thuis verblijft. Tong Siam ligt op vijf minuten lopen van de gouden klok, dat voor velen hét herkenningspunt is van Chiang Rai.


Tevens is het hotel een coffeeshop, waar je een heerlijke kop warme cappuccino of ijskoffie kan krijgen. En ook diverse soorten ijsthee zijn er verkrijgbaar. En je kunt hier fietstochten boeken, met de mountainbike en de racefiets. Er gaat dan een gids met je mee. Je kunt zelf kiezen hoeveel kilometer je wil gaan.

Kamers

Er zijn diverse soorten kamers voorhanden. Kamers zoals je gewend bent in een hostel, met stapelbedden. En een apart badkamer en wc.

Dan heb je ook nog twee soorten privékamers. Voor drie personen, met een groot bed, en geen douche en wc. En er zijn twee kamers met twee persoonsbeden en eigen douche en wc. Voor die laatste heb ik gekozen.

Ontbijt

Het ontbijt is iets uitgebreider dan je in Thaise hotels gewend bent. Er is brood (wit), jam, pindakaas en chocoladepasta. Mocht je vlees op je brood willen, dan kun je dat het beste bij een 7-eleven of Family Mart halen. Er is een gezamenlijke koelkast en sommige kamers hebben een kleine koelkast op de kamer.

Verder is er serial, muesli, yoghurt, melk en fruit. De koffie is van Nescafe, dus niet erg lekker. Je kunt er voor kiezen je koffie beneden in de koffieshop te drinken. Die is een stuk beter.

Tong Siam in Chiang Rai

Het hotel annex hostel is geopend in september 2018. Op het moment van dit schrijven is het dus te voorbarig om veel informatie over prijzen te geven, want die kunnen de komende tijd schommelen. Kijk op de website van Tong Siam voor meer informatie.

Het adres is: 243 Thanalai Road, Wieng, Muang, Chaing Rai, 57000, Thailand

Emailadres: tongsiam@gmail.com

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.