F Tom Yam Kung recept - Hier is Thailand.nl
Eten en drinken Uitgelicht 

Tom Yam Kung recept

Tom Yam Kung is de bekendste soep uit Thailand. Alle bekende Thaise kruiden zul je terugvinden in deze soep. De smaken zijn zout, zout, zuur, zoet en pittig.

Het recept zal je smaakpupillen blijven verrassen tijdens het eten. Het is niet alleen een heerlijke soep, want de ingrediënten kunnen je helpen bij het verminderen van griepverschijnselen. Als je een echte Thaise soep Tom Yam Kung wilt maken, dan is dit echt het recept, dat je nodig hebt. In dit recept zit zelfs de optie melk van een kokosnoot toe te voegen of eruit te laten.

Voeg deze melk toe als je houdt van een een sterk smakende soep. Laat het eruit, als je een lichte soep je voorkeur heeft. Je kunt ze natuurlijk ook twee keer deze soep maken, zodat je er zelf achterkomt wat je het lekkerste vindt.  Dit gerecht kun je als vooraf eten, maar dit wordt in Thailand niet gedaan. Daar dienen ze de soep tegelijkertijd met alle andere gerechten op.

Benodigdheden voor Tom Yam Kung:

Een kwart kopje met verse koriander;
Twee of drie limoenblaadjes;
Zes kopjes kippenbouillon van goede kwaliteit;
Twee stengels van citroengras dat fijngemalen is;
Een hand vol verse basilicum;
Eén lepel met geraspte gember;
Drie tot vier knoflook tintjes die fijngemaakt zijn;
Twaalf garnalen met een middelgroot tot groot formaat zonder schelpen;
Eén theelepel met soya saus;
Twee theelepels met vissaus;
Het sap van één limoen;
boiled-shrimp-71099_640Een grote hand vol met shiitake champignons die gesneden zijn;
Eén verse rode chili of twee lepels met Thaise chili saus;
Eén eetlepel met suiker;
Zelf kiezen om toe te voegen:
Een handvol broccoli;
Cherry tomaten;
Baby pak soi;
Een half kopje melk van kokosmelk

Bereidingswijze Tom Yam Kung

Eérst plaatst je de bouillon in een grote pan op het vuur. Vervolgens voeg je het citroengras toe en breng je het geheel aan de kook.

Als de soep begint te kopen, zet je het vuur lager. Als je het vuur lager zet, gat het een beetje sudderen. Daarna voeg je de knoflook, gember, chili, champignons, limoensaus, visaus en soya saus toe. Het is belangrijk dat je goed blijft roeren en de soep in het totaal drie minuten laat sudderen.

Na het laten sudderen van de soep zet je het vuur midden-laag. Als je de melk van kokosnoot wilt gebruiken, voeg je deze toe. Vervolgens proef je de soep. Bij het proeven van de soep let je erop dat de balans tussen zuur, zout en pittig goed is.

Als je de soep te pittig vindt, kun je een beetje melk van een kokosnoot toevoegen. Bij een niet zoute of niet echt smaakvolle soep kun je een theelepel met extra vissaus of soya saus toevoegen. Als je de soep te zuur vindt, voeg je meer suiker toe.

Voor meer Thaise recepten kun je terecht op www.aziatischerecepten.com

Lees ook

%d bloggers liken dit: