fbpx
Chiang Mai 

Toeristisch Chiang Mai, duur en slechte service

Toeristisch Chiang MaiLaat ik voorop stellen: Ik ben een fan van Chiang Mai. Het heeft een beter klimaat dan Bangkok en de sfeer van een dorp. Maar over toeristisch gedeelte van Chiang Mai ben ik minder enthousiast.

Dit keer ben ik neergestreken in een guesthouse op Thaphea Road, midden in toeristisch Chiang Mai, dat zich voornamelijk afspeelt tussen de vier stadsmuren. Of liever gezegd de overblijfselen van de stadsmuren, maar het naastgelegen gracht geeft precies aan waar de stadsmuren ooit gestaan hebben. Hier binnen is vrijwel alles toeristisch. En dus duur, met weinig service.

Slecht en duur eten

De eerste dag wordt het mij en mijn reisgezelschap onmiddellijk duidelijk. We eten in een door tl totaal uitgelicht restaurant. Normaal staat dat garant voor een overheerlijke maaltijd, maar dat valt vies tegen. De maaltijd is even ongeïnteresseerd door de kok bereid als de serveerster het heeft opgenomen. Ik krijg het nauwelijks weg en laat ook de helft staan. De rekening is bijna 600 baht. Van dat bedrag eet je in Bangkok minstens twee keer.

Daarna gaan we een massage halen. Die zijn, geheel tegen de verhouding in, bijna net zo duur als in Bangkok. 250 baht voor een uur olie-massage. Ik besluit een uur olie- en een uur voetmassage te nemen. Na 40 minuten voetmassage, vraag ik me af wat de masseur in godsnaam aan het doen is. Hij blijft maar bij mijn voeten steken. “Ik heb ook nog benen, jongeman” wil ik hem toebijten. En de oliemassage is zo stevig dat het eerder lijkt op een sportmassage.

Toeristisch Chiang MaiToeristisch Chiang Mai, niet doen!

Ik hoopte nog dat we een off-day hadden in ons reisgezelschap. Maar de dagen erop werd het nauwelijks beter. De vorige keer dat ik in Chiang Mai was, verbleef ik in een wijkje bij de universiteit. Heerlijk was dat, ik werd op slag verliefd op de stad. Leuke restaurantjes, die goed en goedkoop eten voorschotelde. Barretjes waar de Thaise studenten volop lol hadden, en de sfeer niet werd bepaald door een paar dronken toeristen. Sterker nog, je moest goed zoeken om een toerist te vinden.

Als je dus naar Chiang Mai gaat dan heb je de keus: Als je het leuk vindt om met toeristen lol te maken en nieuwe vrienden uit andere landen te ontmoeten, dan is toeristisch Chiang Mai tussen de vier stadsmuren precies wat je zoekt. Je hebt veel buitenlandse restaurants en bars die vol zitten met toeristen. Of je kiest een van de buitenwijken, huurt een brommertje, en als je behoefte hebt aan toeristisch gezelschap tuft binnen 15 minuten naar de binnenstad.

Ik denk dat je wel kunt raden waar deze jongen voortaan voor kiest.

Lees ook