Nieuwe toeristenbusjes voor Doi Inthanon

Het zal een bijzonder gezicht zijn geweest, een optocht van een tiental nieuwe toeristenbusjes op weg naar de top van Doi Inthanon – 2565 meter in de lucht.

Nieuwe toeristenbusjes voor Doi Inthanon zijn een poging van de Thaise autoriteiten om de weg naar de top veiliger te maken.

De helling naar een van Thailandse hoogste bergen is een gevaarlijke. Vooral voor motorrijders die niet aan de kronkelige en steile weg zijn gewend.

Ook voor veel lokale of buitenlandse toeristen met een auto of camper is het beter om hun voertuig te laten staan beneden aan de voet van de berg, bij het kantoor van het National Park Doi Inthanon.Vernieuwing voor de reis naar boven

Het is een aparte reis van het kantoor van het nationale park naar de top. Je begint in de vaak broeiende warmte van de vlakte bij Chiang Mai en langzaam maar zeker ga je omhoog. De temperatuur daalt en vaak steekt de wind dan een beetje op. Je merkt duidelijk dat je gaat stijgen. Een van de attracties van Doi Inthanon is dat het er koud kan zijn, zeker voor Thaise begrippen.

Op weg naar boven zijn er prachtige doorzichten tussen de bomen op Chiang Mai en het dal. Uitzichten waar je nu van kunt genieten, met je handen aan het stuur is dat een stuk minder.

Soms is het jammer dat je niet op elke uitstulping van de weg kunt stoppen om van de omgeving te kunnen genieten, maar dat is ook iets wat de weg onveilig maakte. Ze stoppen wel op een aantal plaatsen zeker wanneer je er om vraagt.

Toeristenbusjes voor Doi Inthanon

Het is geen nieuwe service, de weg naar het hoogste punt van Thailand, maar een vervanging van de bestaande oude busjes.

Busjes is eigenlijk niet het goede woord, het zijn pick-ups met bankjes en een dak erop. Het zijn eigenlijk dezelfde busjes als de bahtbusjes die je op veel plaatsen in Thailand ziet rijden.

De chauffeurs zullen voorlopig nog wel genieten van de mooie nieuwe gele autot’s met groot Doi Inthanon op de voorruit. In totaal worden er tussen 30 december en 2 januari 40 nieuwe busjes afgeleverd.

De prijs voor het ritje naar boven blijft gelijk, 100 baht.

Share This Post

Post Comment