fbpx
Toeristen veroorzaken problemenNieuws Opmerkelijk 

Toeristen veroorzaken problemen Maeklong treinmarkt

Toeristen veroorzaken problemen Steeds vaker klinken negatieve geluiden vanuit de Maeklong treinmarkt. Toeristen veroorzaken problemen op deze populaire plek en de verkopers zijn not amused.

De Maeklong treinmarkt is een unieke plek in de wereld. Een aantal keren per dag rijdt de trein dwars door de markt. Dat levert een spectaculair schouwspel op. De marktkooplui moeten steeds hun waren verplaatsen als de trein komt, en hun spullen weer uitstallen als de trein weg is. Nou zijn de verkopers ook niet op hun achterhoofd gevallen en hebben ze hun eigen inventieve manier gevonden.

Toeristen veroorzaken problemen

De meeste spullen zijn namelijk uitgestald in bakken, die weer op rails staan. Met een simpele handbeweging halen ze hun waren binnen en zetten ze het weer buiten. Voor toeristen is dit uniek. Nergens in de wereld zie je namelijk zoiets. En het aantal vakantiegangers dat naar het kleine plaatsje Maeklong komt, groeit gestaag. Busladingen Chinese toeristen worden hier naar toe gereden.

Toeristen veroorzaken problemen voor de marktkooplui. Ik heb dat zelf ook gezien toen ik er was. Ze blijven tot het allerlaatste moment staan om maar de beste foto te kunnen maken. En dat levert vaak gevaarlijke situaties op. Verkopers moeten toeristen continu waarschuwen, die vaak op hun beurt weer worden afgesnauwd door de brutale vakantiegangers. Ook klagen de marktkooplui dat de toeristen hun afval overal dumpen.

Half jaar lang geen trein

Het goede nieuws voor de verkopers is dat de trein een half jaar lang niet door de markt rijdt vanwege werkzaamheden aan het spoor. Dat houdt ongetwijfeld een hoop toeristen weg. Maar na die tijd – als de trein weer door de markt dendert – zullen er ongetwijfeld alleen maar meer komen…

De Engelstalige Thaise krant Bangkok Post stuurde een cameraverslaggever naar Maeklong om daar een impressie te maken over de treinmarkt. Daarin komen ook marktkooplui aan het woord. Je kunt de video bekijken door op de volgende link te klikken: http://www.bangkokpost.com/vdo/travel/582615/problems-at-mae-klong-railway-market

Lees ook

%d bloggers liken dit: