fbpx
toeristen houden van pad thaiEten en drinken Ontdek Thailand 

Toeristen houden van Pad Thai: wie trouwens niet?

Vraag een willekeurige vakantieganger in Thailand naar zijn of haar favoriete gerecht en wat blijkt? Toeristen houden van Pad Thai.

Het bordje gebakken noedels met pinda’s, kip of garnalen staat op nummer één bij de vakantiegangers. Heel vreemd is dat trouwens niet, want het is een heel toegankelijk gerecht. Waarom?

Toeristen houden van Pad Thai om het volgende:

– Het is niet pittig
– Wil je het toch pittig hebben? Er staat altijd verse chilivlokken op tafel
– Je kunt het gerecht bestellen met kip, garnalen of tofu, waardoor ook vegetariërs ervan kunnen genieten
– Last but not least; het is in de meeste gevallen niet duurder dan een euro


Dat laatste is natuurlijk afhankelijk van waar je gaat eten. Overal in Thailand vind je tentjes op straat waar ze Pad Thai voor 40 baht (1 euro!), of soms zelfs nog minder verkopen. Ga je in een restaurant eten, dan is het vanzelfsprekend duurder.

Verschillende prijzen

Een beetje afhankelijk van hoe chique het restaurant is uiteraard. Ik heb in restaurants gegeten waar je voor 100 baht al een goed bord Pad Thai hebt. Maar ga je voor exclusief, dan betaal je in Bangkok zo 300 baht voor datzelfde gerecht.

Is dat het uiteindelijk waard? In mijn ogen niet, omdat het gerecht daar niet speciaal genoeg voor is. En zeg nou zelf, toeristen houden van Pad Thai eten op straat. Lekker simpel, maar oh zo lekker!

Lees ook

%d bloggers liken dit: