fbpx
Toeristen gewond door een boze olifantUitgelicht 

Toeristen gewond door een boze olifant

In Phangnga (het zuiden van Thailand) raakten twee Italiaanse toeristen gewond door een boze olifant. De olifantentemmer kwam er zonder al te grote kleerscheuren vanaf.

De twee toeristen maakten een ritje op de rug van een mannetjesolifant. Plotseling werd het dier boos, waarna het begon te schudden met het lichaam. De drie mannen vielen op de grond.

Vervolgens viel de olifant een van de toeristen aan door met zijn slagtand in de buik van de man te prikken. De olifantentemmer wist daarna het dier weg te houden van de toeristen.

De andere vakantieganger hield een gebroken linkerbeen en pijn in de borst over aan het vooral. De temmer hield er lichte verwondingen aan over.

Volgens de olifantentemmer probeerde hij het dier onder controle te houden met zijn haak, maar in plaats daarvan werd het dier alleen nog maar bozer. Het is nog niet bekend waarom het dier boos werd, maar lokale media berichten dat de oorzaak een blikje bier was dat blijkbaar zo hard rook… En dat klopt natuurlijk van geen kant.

Het is niet de eerste keer dat toeristen gewond door een boze olifant raken. In het verleden kwam dit al vaker voor.

Wilde dieren

Uit dit voorval komt wederom naar voren dat olifanten geen toeristische attracties zijn. Het zijn en blijven uiteindelijk wilde dieren.

Maak dus nooit een ritje op de rug van een olifant. En wil je naar een (diervriendelijk) olifantenpark in Thailand? Lees jezelf dan van tevoren goed in middels reviews en andere informatie over het desbetreffende park.

Lees ook