fbpx
toerisme op koh sametEilanden Nieuws 

Toerisme op Koh Samet pas eind volgend jaar hersteld

toerisme op koh sametHet lijkt erop dat het toerisme op Koh Samet pas eind volgend jaar helemaal hersteld is. Het eiland werd eind juli getroffen door een grote olievlek, waardoor toeristen massaal wegbleven.

De verwachting is dat het toerisme op Koh Samet volgend jaar met 10 procent stijgt ten opzichte van voorgaande jaren. Echter, dit is gebaseerd op het aantal buitenlandse gasten dat jaarlijks het eiland aandoet. Het zijn voornamelijk Scandinaviërs en Britten, aangevuld met nieuwe groepen Russen en Chinezen.

Toerisme op Koh Samet kreeg flinke klappen

Het belangrijkste voor het toerisme op Koh Samet is dat alle partijen goed samenwerken om het vertrouwen van de toerist weer terug te winnen. Vooral buitenlandse reisagenten en media zijn uitgenodigd om te laten zien dat het eiland weer schoon is en dus klaar is om vakantiegangers te ontvangen.

Jaarlijks komen er zo’n 700.000 toeristen naar het eiland, waarvan een groot deel trouwens Thai is. Ondernemers werden getroffen in het laagseizoen, waardoor op een gegeven moment het hele eiland leeg was. Er was geen toerist meer te bekennen op Koh Samet.

Andere plekken op het eiland

Deze maand is de bezetting rond de 50 procent, terwijl het normaal rond 70 procent ligt. De vooruitzichten voor de lange vakantieperiode volgende maand en oud en nieuw zijn overigens wel positief, maar nog steeds ligt het beneden het normale aantal boekingen.

Het toerisme op Koh Samet verplaatst zich overigens. Voorheen verbleven vakantiegangers vaak op Ao Phrao (het door olie besmeurde gebied), maar nu trekken ze naar andere stranden als Ao Wongduan en Sai Kaew. In totaal heeft het eiland 2.000 kamers om toeristen te laten verblijven.

Vanaf 1 november konden toeristen weer op Koh Samet terecht nadat het getroffen gebied volledig was schoongemaakt.

Lees ook

%d bloggers liken dit: