fbpx
Nieuws 

Toerisme Krabi lijdt onder clip Cees Koldijk

Het toerisme in Krabi lijdt onder de clip die Amsterdammer en ‘boze vader’ Cees Koldijk maakte na de mishandeling en verkrachting van zijn 19-jarige dochter in Thailand, zo meldt het AD.

Zijn dochter werd in juli van dit jaar bruut mishandeld en verkracht op vakantie in Ao Nang in Thailand. De verkrachter, een lokale tour gids, werd herkend op beveiligingsvideo’s. Maar ondanks ‘overstelpend bewijs’ werd de man vrijgelaten nadat zijn familieleden losgeld betaald hadden.

‘Evil man from Krabi’

Uit verontwaardiging en woede maakte Koldijk toen de clip ‘Evil man from Krabi’. ‘Gisteren is de clip in Thailand op de nationale tv uitgezonden, en het lijkt alsof het land nu in rep en roer is. Ik krijg heel veel clicks op mijn clip, en enorm veel reacties van Thaise mensen die het helemaal met me eens zijn. Ook zij zijn dat rechtssysteem spuugzat,’ vertelt Koldijk aan AD.nl.

Toerisme Krabi lijdt onder clip Cees Koldijk

Recent bleek ook dat het toerisme in de regio Krabi danig lijdt onder de clip. President Ittirat Kinglek van de Krabi Tourism Association verklaarde gisteren dat diverse hotels te kampen hebben met afzeggingen van groepen Europese toeristen, die vrezen voor hun veiligheid in de regio.

‘Kijk, het klinkt misschien soft, maar dit soort nieuws helpt wel bij de heling van het hele gebeuren. Muziek is mijn enige wapen en daarom geeft het voldoening om te zien dat je als eenling toch effect kunt bewerkstelligen.’

De discussie in Thailand is nu echt losgebarsten, zegt Koldijk. Hij heeft vanuit Thailand gehoord dat de verdachte zijn huis niet meer uit durft te komen en op internet valt te lezen dat diverse Thaise mensen zelfs een huurmoordenaar willen inschakelen. Koldijk: ‘Ja, dat kan natuurlijk niet, maar het geeft wel aan, hoezeer de mensen betrokken zijn.’

Rechtszaak

Met zijn dochter, die inmiddels weer terug is in Nederland, gaat het naar omstandigheden goed. Koldijk probeert haar zoveel mogelijk buiten de publiciteit te houden.

De vermeende verkrachter, momenteel op borgtocht vrij en die alles blijft ontkennen, zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden in Thailand. ‘En tot die tijd blijf ik actie voeren. Ik volg de zaak op de voet,’ besluit Koldijk.

Bekijk hieronder de video van Cees Koldijk:

Lees ook

%d bloggers liken dit: