fbpx
Chiang Mai Ontdek Thailand 

Toeren door de omgeving van Chiang Mai

Hoewel Chiang Mai een van mijn favoriete steden in Thailand is, en ik er dus graag kom, op een gegeven moment gaat de stad als thuis aanvoelen. En dat is het moment om de omgeving van Chiang Mai te gaan verkennen. 

Al een paar jaar geleden heb ik mijn hart verloren aan de Parel van het Noorden.

En hoewel de stad door meer en meer toeristen wordt bezocht, en dus iets van zijn rust en onschuld heeft verloren, blijf ik er graag komen.

Het klimaat, de ruimte, de mensen en hun servicegerichtheid en last but not least: het is er niet duur. In tegenstelling tot Bangkok en de toeristische eilanden.

Als ik in Chiang Mai land, is dat een soort thuis komen. Ik ken de straatjes en steegjes (soi), de tempels, de restaurants en zelfs de mensen. Ik hou echter ook van avontuur. En daarom besloot ik eerder dit jaar om voorzichtig de omgeving van Chiang Mai te gaan verkennen.

Berg en dal

Dat besloot ik de afgelopen tijd nog eens dunnetjes over te doen, maar dan wat minder voorzichtig. Gewapend met een smartphone en een volgeladen batterypack stapte in zonder enig plan in de ochtend op mijn scooter. En ging rijden. Eens in de zoveel tijd stopte ik en keek op Google Maps waar ik was, en of er in de buurt iets interessants te zien was.

omgeving van Chiang MaiHet mooie van deze manier van toeren is dat je echt aan het verkennen bent. Je komt op plekken waar doorgaans een toerist niet komt. Uiteraard ga ik die plekken met jullie delen. Maar alleen al het rondtoeren in de omgeving van Chiang Mai levert prachtige momenten en vergezichten op. Zeker een aanrader.

Tips

Mocht je hetzelfde willen gaan doen als ik, kijk dan de volgende tips door:

  • Weet dat je alleen scooter mag rijden als je in het bezit bent van een motorrijbewijs
  • Als je niet een motorrijbewijs hebt, kun je wel een scooter huren. Maar je bent NIET verzekerd.
  • Zorg voor een goede helm en goede kleding. Wanneer je valt met korte broek of minirok heb je géén enkele bescherming
  • De wegen in Thailand zijn vaak slecht. Pas je rijgedrag daar op aan.
  • Thaise chauffeurs halen vaak rare en gevaarlijk capriolen uit. Rij defensief en hou rekening met alles. Het is niet voor niets dat Thailand officieel het gevaarlijkste land ter wereld is als het om verkeersveiligheid gaat.
  • Stop voordat je op je smartphone kijkt.
  • Zorg voor een volle batterypack, zodat je altijd de weg naar huis via je smartphone kan plannen.

Lees ook

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: