fbpx
straatverkopers op Khao San RoadUitgelicht 

Toch weer straatverkopers op Khao San Road

Goed nieuws voor iedereen die dol is op de bekendste straat van Bangkok. Het stadsbestuur is van mening veranderd en staat straatverkopers op Khao San Road toch weer toe. 

Een week lang zag het erg slecht uit voor het walhalla voor backpackers. Geen gezellige drukte meer, geen stalletjes en geen verkopers die allerlei prullaria aanbieden tussen de krioelende menigte.

Veel toeristen die de afgelopen dagen neerstreken op Khao San Road reageerden verbaast en soms zelfs boos op de leegte die was ontstaan, nadat het hoofdstedelijke gemeentebestuur alle straatverkopers op Khao San Road had verboden en weggejaagd.

De oorverdovende leegte en de klagende toeristen kreeg veel media-aandacht en daar was het stadsbestuur niet ongevoelig voor. Een paar dagen geleden stelde de gouverneur van Bangkok nog ‘dat hij niet snapte dat er ook maar iemand de drukte op Khao San Road leuk vond’.

Regels

Nu stelt hij dat deze straat een belangrijke toeristische attractie is, die al zijn charme zou verliezen als de stalletjes en verkopers er niet meer zouden zijn. En dus staat hij ze weer toe.


Beperkt, dat wel. De eerste vier weken van 18.00 uur tot middernacht. Na een maand, wanneer de regelgeving is aangepast, vanaf 16.00 uur tot middernacht.

Stalletjes mogen ook niet langer zijn dan 1,5 meter en er mogen niet meer dan 200 straatverkopers op Khao San Road zijn.

Maar ja, wie gaat dat meten. En wie gaat dat tellen?

Lees ook

%d bloggers liken dit: