fbpx
wilde olifant in ThailandFlora en fauna Laatste nieuws Praktische informatie 

Tips als je wilde olifant in Thailand tegenkomt

De kans dat je een wilde olifant in Thailand tegenkomt is niet ondenkbaar. Er lopen er namelijk nog zo’n 2.500 los rond. Hoewel ze een hoog knuffelgehalte hebben, kunnen ze levensgevaarlijk zijn.

Niet alleen in Thailand maar ook in andere landen horen regelmatig berichten dat er olifanten een mens hebben aangevallen en zelf gedood. We denken dan vaak dat de olifant is doorgedraaid, maar dat is onterecht. Het is niet voor niks dat de olifant in Zuid-Afrika deel uitmaakt van ‘The Big Five’.

Het verhaal gaat dat ze moeilijk te vinden zijn, en daarom  naam hebben gekregen. Maar dat is niet de reden:. ‘The Big Five’ staan er om bekend dat ze zonder enige aanwijsbare reden een mens kunnen aanvallen. Ze zijn dus levensgevaarlijk.

wilde olifant in ThailandTips

Mocht je ooit en wilde olifant in Thailand tegenkomen, ga er dan niet naar toe. Vooral kuddes met jonge olifantjes zullen zonder enige reden aanvallen, puur uit verdediging. Wat kun je wel doen?

  • Heeft de olifant je niet gezien? Probeer je dan geruisloos uit te voeten te maken. Beweeg langzaam, snelle bewegingen zorgen ervoor dat je ontdekt wordt.
  • Heeft de olifant je gezien? Blijf dat stokstijf staan. Beweeg je niet. Kans is groot dat de olifant na een tijdje zijn interesse verliest.
  • Als een olifant de aanval inzet, zijn zijn oren plat tegen zijn hoofd gedrukt en zijn slurf omhoog gekruld. Als er op deze manier een olifant op je af komt gerend, ren dan voor je leven om buiten het zicht van de olifant te komen. Probeer met de wind mee te rennen en sla plotseling links- of rechtsaf, in de hoop dat de olifant met zijn 40 km/h langs je heen raast.

Lees ook

%d bloggers liken dit: