fbpx
slapen in het vliegtuig naar ThailandLaatste nieuws Praktische informatie Uitgelicht 

Tips: Wel slapen in het vliegtuig naar Thailand

De heenreis naar Thailand duurt ruim 11 uur. En dat is wanneer je rechtstreeks vliegt. De terugreis duurt zelfs nog langer. Hier zijn vijf tips die zorgen dat je wel kunt slapen in het vliegtuig naar Thailand

Geen alcohol

Laten we bij het begin beginnen: géén alcohol. Niet voor de vlucht en niet tijdens de vlucht. Sommige mensen denken dat ze daar lekker slaperig van worden, maar alcohol is een prima energieleverancier voor je lichaam en houdt je dus wakker. Ook al drink je maar één glaasje – een slaapmutsje – daar ga je niet sneller van in slaap vallen en dat moet je dus niet doen.

Vermijd licht

Om je hersenen alvast te laten weten dat je binnenkort van plan bent om in slaap te vallen, moet je ervoor zorgen dat je ogen zo min mogelijk licht waarnemen. Licht houdt je hersenen wakker en dat wil je niet, je wilt slapen.

Wil je nog een film kijken voor je gaat slapen, of iets op je iPad lezen, dat kan allemaal wel, maar zet dat de helderheid van je scherm iets terug. En… neem een oogmasker mee.

Je zult dat misschien niet zo charmant vinden, maar het gaat je op drie manieren helpen. Je ogen vangen geen licht en je wordt er dus slaperig van. Daarnaast zullen mensen je minder snel storen omdat ze denken dat je aan het slapen bent. En op deze manier kun je dus ook slapen wanneer de lichten in het vliegtuig nog aan zijn.

Slaapverwekkende muziekslapen in het vliegtuig naar Thailand

Soms heb je nu eenmaal een beetje hulp nodig om slaperig te worden. Op Spotify vind je daarvoor de oplossing. Er zijn verschillende afspeellijsten met de naam ‘sleep’. Zet er eentje offline op je telefoon en zet die op wanneer je je hebt geïnstalleerd met je slaapmasker op.

Noise cancelling

Wat je ook nog moet doen is het geluid om je heen cancellen want er is nu eenmaal een heleboel herrie in een vliegtuig. Huilende kinderen, rammelende karretjes van stewardessen en overbodige informatie over de speakers.

Die kun je voor een groot deel elimineren met een noise cancelling hoofdtelefoon. Kost een paar centen, maar echt, je hebt er zo veel plezier van. Ik kan niet meer zonder.

Kies de raamkant

slapen in het vliegtuig naar ThailandJe hebt in een vliegtuig nu eenmaal weinig privacy, dus wanneer je wilt slapen, moet je accepteren dat er overal mensen zijn. Maar je kunt er dus ook voor zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van die mensen en dat is aan de raamkant.

Dan zit er maar één iemand naast je en hopelijk is dat degene waar jij mee op reis gaat. Aan de raamkant in het vliegtuig slaap je nu eenmaal beter.

Slapen in het vliegtuig

En neem een paar melatoninepilletjes mee. Daar is niks mis mee, die haal je gewoon bij Kruidvat of Etos. Neem een uur voordat je van plan bent om te gaan slapen een paar van die pilletjes en je hersenen denken dat tijd is om te rusten.

Je moet deze pilletjes natuurlijk niet iedere dag nemen, maar alleen wanneer je in het vliegtuig zit. Nood breekt wet zeg maar en als je uitgerust aankomt op de plaats van bestemming, wordt het allemaal veel leuker.

Lees ook

%d bloggers liken dit: