fbpx
Achtergrond Ontdek Thailand 

Vijf tips voor vrouwen alleen op vakantie in Thailand

Single is meer en meer gangbaar in de westerse wereld. En dus alleen op vakantie gaan ook. Met deze vijf tips voor vrouwen die alleen op vakantie in Thailand gaan, blijft je vakantie ook leuk!

Bij de meeste mensen leeft het idee dat Thailand een zeer relaxt land is met zeer vriendelijke mensen. En dat klopt ook wel, maar er zijn wel enkele culturele verschillen met Nederland en België. En als je die niet respecteert, dan is de Thai een stuk minder vriendelijk dan je jezelf kan voorstellen.

Het kan prima, alleen op vakantie in Thailand. Zeker met deze vijf tips van ons. Dan blijft je vakantie leuk. En verzamel je kostbare en dierbare herinneringen aan een prachtig land.

Kleed je naar behoren

Op de stranden of rond het hotelzwembad een bikini dragen.  Prima! Daar neemt niemand aanstoot aan. Maar de Thai vinden het niet leuk als je in je bikinie (ook als het slechts het topje is) over straat te gaan. Schiet even een t-shirt en een korte broek aan, en het is dik in orde.

In tempels en de koninklijke paleizen is het een heel andere verhaal. Daar zorg je dat er zo min mogelijk bloot te zien is. Zorg dat je een sjaal bij je hebt en draag een lange broek of een rok die tot over de knieën valt. Werkelijk, je kunt een Thai haast niet meer beledigen door de plek van Boeddha te betreden in een topje met blote schouders en een korte broek.

Raak een monnik niet aan!

Thaise boeddhistische monniken mogen géén vrouwen aanraken. En dus andersom ook niet. Je komt monniken overal in Thailand tegen. Blijf op gepaste afstand van ze, tenminste één meter. Als je meedoet aan tambun (eten geven) zorg dan dat op geen enkele manier de monnik aanraakt.

Als hem toch iets wilt geven, bijvoorbeeld iets uit je eigen land, leg het dan voor de monnik neer zodat hij het zelf kan oppakken. Als je een bus instapt, ga dan nooit op de ene vrije plekje naast de monnik zitten!

Lastig vallen

Het komt zelden voor dat vrouwen in Thailand worden lastig gevallen. Dat wil niet zeggen dat het niet gebeurt! Soms word je aangesproken door mannen, dan willen ze iets verkopen of je proberen te lokken naar een restaurant. Daar zitten absoluut geen seksuele intenties achter.

vrouwen alleen op vakantie in ThailandMocht het toch gebeuren dat er zich een vervelende situatie voordoet waarin je jezelf niet veilig voelt. Ga langzaam weg en negeer de man die je lastig valt totaal.

Hou je tas in de gaten

Er is armoede in Thailand en het gat tussen de rijken en de armen is enorm. Daardoor zijn er steeds meer dieven. Een van de methodes is je tas wegrukken vanaf een brommer of scooter.  Het beste is dus dat je jouw tas niet nonchalant over je schouder draagt. Draag ‘m kruislings, zodat hij niet weggegrist kan worden.

Ook uit rugzakken iets halen is in de mode. Draag je rugzak achterstevoren, zodat je ‘m altijd in zicht hebt.

Blijf weg van donkere stranden

Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. De stranden zijn na zonsondergang een donkere plek en uitermate geschikt voor berovingen. En die zijn soms zeer gewelddadig. Blijf als het duister is ingetreden weg van de onverlichte stranden. Dat geldt speciaal ook voor vrouwen, die in Thailand als meer kwetsbaar worden gezien en dus als een eenvoudige prooi.

Heb je zelf nog tips voor  vrouwen die alleen op vakantie in Thailand gaan, schrijf ze dan hieronder!

Lees ook