fbpx
10 tips voor PhuketOntdek Thailand Phuket 

9 tips voor Phuket: de leukste bezienswaardigheden

Phuket is een van de meest populaire vakantie-eilanden van Thailand. Wat kun je er zoal zien en doen? Wij geven je 9 tips voor Phuket.

Phuket wordt ook wel de Parel van het Zuiden genoemd. Het eiland telt veel mooie stranden en een kristalheldere zee, maar er is veel meer te beleven. Ook voor cultuurliefhebbers.

Dat maakt Phuket tot de ideale vakantiebestemming. Er is volop zon, zee en strand, maar je kunt ook tal van dagtrips maken.

1. Phang Nga Bay in Phang Nga – Een leuk uitstapje vanaf Phuket en te boeken bij een van de talloze reisbureautjes op het eiland. Het is een schitterende baai, met als meest bekende plek het James Bond eiland, waar de Man with the Golden Gun is opgenomen.

2. Phuket Town – Het eiland Phuket mag weliswaar bekend staan om de mooie stranden, maar in de slaperige provinciehoofdstad is ook een hoop te beleven. Hier heb je niet alleen goede restaurants, maar ook veel koloniale (Portugees) en Chinese architectuur. Wil je een keer wat ander? Dan is een bezoekje aan Phuket Town zeker een aanrader.

10 tips voor Phuket
Bangla Road.

3. Bangla Road in Patong Beach – Niet iedereen is een fan van het beruchte nachtleven op Patong Beach. Maar je moet het een keer gezien hebben. Hier scharrelt echt van alles door elkaar. Westerse mannen die op zoek zijn, jonge Thaise dames die daar gretig gebruik van maken en ladyboys. Je kijkt je ogen uit.

4. Wat Chalong – Dit is een van de belangrijkste tempels op het eiland en mag dus niet ontbreken in onze 9 tips voor Phuket. Hier heerst een oase van rust. Op boeddhistische feestdagen worden hier markten gehouden, waar je heerlijk kunt rondsnuffelen.

5. Simon Cabaret Show – Niet te missen tijdens jouw bezoek aan Phuket. Het is een voorstelling van ladyboys van het Simon Cabaret. Een leuk avondje uit!

6. Muay Thai in Patong Beach – Het Thaiboksen is onlosmakelijk verbonden met Thailand. Op Phuket kun je bokswedstrijden bezoeken in het Saphan Hin Stadium. Leuk om een keer zo’n avondje mee te maken, waarbij de Thai helemaal uit hun dak gaan.

10 tips voor Phuket7. Big Boeddha in Chalong – Op de top van de Nakkerd Hills vind je dit immens grote Boeddhabeeld, wat maar liefst 45 meter hoog is. Indrukwekkend, al geldt dat zeker ook voor het uitzicht dat je vanaf hier hebt over het eiland.

8. Zonsopgang en zonsondergang aanschouwen – Phuket is een heuvelachtig eiland. Vanaf de top van die heuvels kun je in de vroege ochtend de zon zien opkomend of aan het begin van de avond de zon zien ondergaan. Drankje erbij, camera gereed en genieten maar.

9. Evenementen bezoeken – Op Phuket worden vaak festivals gehouden. Meestal vanwege religie, soms ook omdat het leuk is. Het Vegetarian Festival bijvoorbeeld trekt bezoekers van over de hele wereld. Kleurrijk, spannend en vooral fascineren. Google het maar eens…

Lees ook