fbpx
tips voor koh changEilanden Uitgelicht 

Tips voor Koh Chang: wat kun je er doen?

Hoewel de meeste eilanden in het zuiden van Thailand liggen, vind je er ook een aantal in het oosten. Ik geef je tips voor Koh Chang.

De provincie Trat ligt niet ver van de grens met Cambodja. Toch weten veel toeristen deze kant van Thailand te vinden. De reden? Eilanden! Onder meer Koh Chang, Koh Mak en Koh Kood liggen hier niet ver van elkaar.

Koh Chang is de grootste en verreweg het populairst. Toch gaat het er bijzonder relaxed aan toe hier. Werkelijk elke vakantieganger komt hier aan zijn trekken. Of je nu backpacker bent of in alle luxe wilt genieten.

Wat kun je doen op Koh Chang?

Tips voor Koh Chang. Waar begin je? Simpel: met de stranden. White Sand Beach is het populairst. Hier vind je veel restaurants en barretjes. Lonely Beach is juist voor de backpackers. Dit zijn dus de meest bezochte stranden.

Echter, de moeite waard zijn vooral Klong Kloi Beach en Wai Chek Beach. Hier is het zand kristalwit en het water heerlijk helder.

Смотровая площадка Ко Чанга#kaibaeviewpoint#kohchang#nature#thailand#sea

Een bericht gedeeld door Daria_Ingria (@daria_ingria) op

Andere activiteiten

Zoals op elk eiland, is er op Koh Chang ook genoeg te doen als je lekker actief bezig wilt zijn. Zo kun je gaan duiken of kajakken. Of ontdek de Klong Plu Waterval, waar je jezelf via een junglepad waant in een oase van rust.

Een ander voordeel van Koh Chang is dat er voor elk budget een accommodatie is. Van kleine bungalowtjes tot luxe resorts.

Eten en drinken

Als je Koh Chang zegt, dan zeg je zee. En zee betekent… seafood! Hier eet je echt de allerlekkerste vis! Geen visliefhebber? Geen punt, er is ook genoeg ander Thais eten verkrijgbaar.

Op Lonely Beach vind je verscheidene barretjes waar backpackers ’s avonds samenkomen. Leuk dus als je nieuwe mensen wilt ontmoeten.

Hoe kom je op Koh Chang?

Vanuit Bangkok kun je met Bangkok Airways vliegen naar Trat. Reis je met een budget? Dan pak je eenvoudig de bus naar Trat, vanaf waar je op de boot stapt naar het eiland.

De beste reistijd voor Koh Chang is van november tot en met april. Van juni tot en met oktober is het regenseizoen. Dit betekent niet alleen dat de kans op neerslag (noodweer!) erg groot is, maar dat ook veel hotels en andere gelegenheden de deuren sluiten.

Lees ook

%d bloggers liken dit: