fbpx
Tips voor Hua HinHua Hin Ontdek Thailand 

Tips voor Hua Hin, de koninklijke badplaats

De koninklijke badplaats Hua Hin is al jaren mijn favoriete plek om een reis door Thailand af te ronden.

En dat schijnt ook voor steeds meer reisorganisaties te gelden. Maar als je het bruisende nachtleven van Pattaya en Bangkok zoekt, dan is het een tam stadje. Echter wel met een melancholische charme. Vandaar hier enkele tips voor Hua Hin.

HuaHinHoutenHuis (1)Hua Hin werd begin vorige eeuw door het Thaise koningshuis verkozen tot residentie in het paleis Klai Kangwon (Ver van alle zorgen), waar je langskomt wanneer je de stad inrijdt. Vandaar de oorlogsschepen van de Thaise marine voor de kust, die je vanaf het strand kunt zien liggen, ’s Avonds versierd door feestverlichting, die aan de Kerst doet denken.

Imago

Was het voorheen een badplaats voor de welgestelden van Bangkok, vanaf de jaren 70 kwamen steeds meer doorsnee toeristen, zowel Thai als Farang, naar Hua Hin. Ook is er een uitdijende expat-gemeenchap. Maar toch bleef het stadje het imago dat andere badplaatsen en eilanden hebben, wat betreft grootschalig seks- en massatoerisme, bespaart.

TerrasjesHuaHinStraatje

Het hart van het uitgaansgebied met zijn zogeheten, vaak gezellige, ‘girlie bars’ zit aan Thanon Poonsuk en Soi Bintabat. In de loop van jaren heeft het zich als een olievlek uitgebreid naar de aangrenzende steegjes.

Voor het wat meer kalmere uitgaansleven moet je op Damnern Kasem Road en Naretdamri Road zijn. Hier heerst een gezellige drukte en je hebt een grote keuze aan restaurantjes, de meeste met een terras. Na tien uur ’s avonds wordt het rustig. Terwijl de bierbarren tussen een en twee uur ’s nachts dichtgaan

Eethuisje

Het kleine centrum heeft voor zo’n kleine plaats een overweldigend aanbod van restaurants en eethuisjes. Van budget tot luxe. Van pizza, pasta´s, kip tandoori tot typische Thaise goedkope gerechten tot een keuze van de duurdere internationale menukaart. Je kunt er uren rondwandelen zonder afhankelijk te zijn van vervoer. De meeste hotels en guesthouses zijn namelijk gelegen op enkele minuten lopen van het strand, de markt en restaurants.

Loop eens naar de pier waar de vis meteen naar de afnemers wordt gebracht. Wandel in de avond door de rustieke sfeer langs de oorspronkelijke houten huizen in het centrum of naar een van visrestaurants op houten palen en proef de verse vangst van de dag, met uitzicht op zee.

HuaHinStrandStrandmat

Nog meer tips voor Hua Hin: Groot pluspunt is het lange zandstrand waar het in de zeebries goed vertoeven is. Tip: koop een strandmatje klein of groot. Tussen de 150 en 250 bath.

Als je het trappetje bij de ‘hoofdingang’ waar de paarden staan, afgaat zie je namelijk links de strandstoelen hutjemutje voor het Hilton Hotel in het gelid staan.

Voor mij een gruwel. Sla rechtsaf waar het aangename zand zich tot 25 kilometer uitstrekt tot aan Khao Takiab. Een berg met een tempel en makaken die graag je spullen jatten.

Je rolt je mat uit en bij venters koop je snacks en fruit kopen of koud bier en fris uit koelboxen, die her en der te vinden zijn. Mocht je daar een kleine tanige Thai met zijn koelbox tegenkomen die Bon heet, doe hem de groeten van mij.

AvondmarktStreet-food

Waar veel toeristen en lokale Thai op afkomen is de avondmarkt. Leuk om overheen te kuieren, te kijken, souvenirs te kopen en een snack zoals een kippenbout aan een stok te eten. Links en rechts zijn eetgelegenheden die verrassend goedkoop zijn.

De markt wordt vanaf een uur of vijf in de middag opgebouwd en vanaf tien uur weer afgebroken.

De avondmarkt wordt gehouden in Thanon Dechanuchit tussen Petchkasem en Sa Song.

Heb jij nog meer tips voor Hua Hin?

Lees ook

%d bloggers liken dit: