fbpx
Laatste nieuws Praktische informatie Uitgelicht 

Tips voor een boottocht in Thailand

Het gaat regelmatig mis tijdens een boottocht in Thailand. De boot valt stil op open water. Of nog erger: er breekt brand uit en er is een explosie. Met gewonden of doden tot gevolg. 

Ook trekken boten tijdens slecht weer er toch op uit. De exploitant is namelijk bang voor inkomstenverlies en dan worden golven van één meter hoog getrotseerd. Behalve dat het ritje met de boot allesbehalve plezier is, komen ze ook regelmatig in de problemen. De boot maakt water of zinkt zelfs.

Tips

Je zou haast denken dat er ondertussen bij de Thaise autoriteiten een lichtje op gaat, en dat er controles komen, maar dat is vooralsnog (helaas) niet het geval. Dus blijft het voor reizigers vooral zelf goed opletten. Iets wat je in Thailand altijd moet doen, niet alleen op een boot.

  • Als je een excursie op zee gaat maken, zorg dat je het schip verkend. Je ziet vanzelf wel of het in een goede staat is of niet. Daar hoef je geen speciale kennis voor te hebben.
  • Check ook over reddingsvesten zijn. Als je ze niet ziet, vraag er dan om. Besef dat je in een land bent waar de veiligheidsnormen niet zo strikt worden nageleefd en gecontroleerd als thuis.
  • Als je het om wat voor reden dan ook niet vertrouwd, ga dan niet mee. Bij twijfel, niet doen!  Kies een andere boot uit, er zijn er vaak heel veel.

Lees ook

%d bloggers liken dit: